Όπως έχουμε ξαναπεί, ότι το να είσαι βίγκαν δεν αποτελεί εμπόδιο για να χτίσεις μύες και σώμα. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα αθλητών οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό όντας βίγκαν αλλά και εκείνων που ασχολούνται με το body building, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά και ακολουθούν την «αυστηρή» χορτοφαγία. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μερικούς βίγκαν body builders που σβήνουν μια για πάντα και την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με την πρωτεΐνη και το βιγκανισμό.

1) Jon Venus

Ο Αμερικανός body builder και personal trainer διατηρεί εδώ και κάποια χρόνια το δικό του κανάλι στο YouTube στο οποίο μιλάει πολύ συχνά για τα δικαιώματα των ζώων, το βιγκανισμό, τη γυμναστική και τη διατροφή. Πλέον έχει και το δικό του site στο οποίο σε συνεργασία με την κοπέλα του κάνουν online personal training και δίνουν συμβουλές διατροφής σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Jon Venus έγινε βίγκαν από τον αδερφό του, παρόλο που παλιότερα τον ειρωνευόταν που ήταν βίγκαν, αλλά είχε νευριάσει κιόλας μαζί του για αυτό το λόγο. Τελικά, έκανε τη δική του αναζήτηση μέχρι που διαπίστωσε πως ο αδερφός του είχε δίκιο.

Σήμερα ο Venus είναι ένας αυθεντικός, βίγκαν body builder ο οποίος δεν έχει διστάσει να δημοσιοποιήσει και τις προσωπικές του εξετάσεις, όχι μόνο για να δείξει πως είναι απόλυτα υγιής αλλά και για να αποδείξει πως δεν κάνει χρήση στεροειδών.

2) Mike Rashid

Ο Rashid είναι πολύ γνωστός στο χώρο του body building, έχει και αυτός το δικό του κανάλι στο YouTube με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους και έχει κάνει προπονήσεις με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο CT Fletcher.

Ο Rashid έγινε βίγκαν πριν μερικά χρόνια. Στο κανάλι του ανεβάζει όχι μόνο τις προπονήσεις του αλλά και τα φαγητά που φτιάχνει μόνος του. Διευκρινίζει ότι είναι βίγκαν και όχι «θυμωμένος βίγκαν», κάνοντας έτσι έμμεση κριτική στους βίγκανς που δεν αντιδρούν ήπια.

3) Barny Du Plessis

Ο Du Plessis δεν είναι απλά ένας body builder. Είναι σίγουρα κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Γιατί; Γιατί εκτός από βίγκαν body builder είναι και ο Mr Universe για το 2014, ένας σημαντικός τίτλος στο χώρο του επαγγελματικού body building.

Ο Du Plessis είχε σκοπό μάλιστα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά αποφάσισε να συνεχίσει λίγο μετά αφού έγινε βίγκαν. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει πως αφότου έκανε τη μετάβαση παρατήρησε σημαντική βελτίωση στη δύναμη, την απόδοση και την ενέργειά του. Ο Du Plessis σε συνέντευξή του στο παρελθόν δήλωσε: «Τα πιο δυνατά ζώα στον κόσμο είναι χορτοφάγα. Ο γορίλας, το βουβάλι, ο ελέφαντας… και εγώ!».

4) Erin Fergus

Η κυρία της παρέας είναι μία βίγκαν body builder η οποία έχει ονομαστεί επίσημα ως επαγγελματίας (Physique Pro) από τον Οργανισμό Ανταγωνιστικού Body Building. Για να πάρει κάποιος μέρος σε επίσημους αγώνες χρειάζεται να έχει πρώτα αναγνωριστεί ως επαγγελματίας και αυτό είναι κάτι που η βίγκαν αθλήτρια το έχει ήδη καταφέρει επιβεβαιώνοντας πως τα όσα λένε οι κακοπροαίρετοι περί βίγκαν διατροφής είναι απλά μύθος.

5) Nimai Delgado

Ο Nimai Delgado είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση βίγκαν body builder που έρχεται να βάλει το κερασάκι στην «τούρτα των βίγκαν αθλητών». Και αυτό διότι όχι μόνο αποτελεί έναν ακόμα φοβερό βίγκαν αθλητή, όχι μόνο επειδή έχει αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος κατακτώντας ακόμα και την πρώτη θέση σε κάποιους απ’ αυτούς, αλλά κυρίως επειδή είναι και ένας άνθρωπος που δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του κρέας.

Το τονίζουμε αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως «ναι μεν είναι κάποιος body builder και βίγκαν, αλλά το σώμα του το έχτισε όταν ακόμα έτρωγε κρέας. Τώρα κάνει απλά συντήρηση». Με άλλα λόγια, πολλοί θεωρούν πως μόνο κάποιος έχει μύες επειδή έτρωγε κρέας πριν πολλά χρόνια παρότι τώρα είναι βίγκαν. Ευτυχώς, ο Delgado καταρρίπτει και αυτό μιας και από μωρό ήταν χορτοφάγος!

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια