Ένα συνηθισμένο και χιλιοειπωμένο "επιχείρημα" εναντίον του βιγκανισμού είναι η έλλειψη πρωτεΐνης. Η οποία έλλειψη υποτίθεται ότι δεν επιτρέπει τις αθλητικές επιδόσεις. Μόλις βέβαια το άτομο που χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα μάθει για τους αμέτρητους βίγκαν αθλητές και τις επιδόσεις τους, η απάντηση είναι και πάλι προβλέψιμη:

Ότι αυτά τα μυώδη σώματα και οι επιδόσεις οφείλονται αποκλειστικά σε στεροειδή.

Αν έχετε ασχοληθεί καθόλου με bodybuilding και πρωταθλητισμό θα γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα ″πρόσθετα″ στεροειδή και αναβολικά για να λειτουργήσουν στηρίζονται σε σωστή και κατάλληλη διατροφή.

Κανείς δεν μπορεί να φουσκώσει, να αποκτήσει δύναμη και να έχει αποδόσεις απλώς με ενέσεις και χάπια. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ενέσεις και τα χάπια είναι να αναγκάσουν τον οργανισμό να χτίσει κάποιους μυες πιο γρήγορα και με συγκεκριμένο τρόπο. Για να το κάνει αυτό όμως ο οργανισμός χρειάζεται κατάλληλα θρεπτικά συστατικά (τα οποία μπορεί να είναι ζωικά ή φυτικά).

Συμπληρώματα πρωτεϊνών παίρνουν βέβαια και οι βίγκαν αθλητές, με τη διαφορά ότι αυτά είναι φυτικής προέλευσης. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τέτοιων συμπληρωμάτων από διαφορετικές φυτικές πηγές.

Η απόφαση των αθλητών αυτών, όμως, να παίρνουν τόσο την πρωτεΐνη τους όσο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από φυτική διατροφή, στηρίζεται στο ότι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων, γνωρίζει πλέον ότι αυτή η διατροφή βοηθάει στο να έχουν μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή και καλύτερες επιδόσεις.

Όπως καλά γνωρίζει όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα, τα αναβολικά και τα λοιπά χάπια του είδους, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τους δείκτες του οργανισμού εφόσον τα παίρνει κάποιος χωρίς σωστή διατροφή. Είναι αναμφισβήτητο λοιπόν, ότι αν κάποιος απλώς στηρίζεται σε ενέσεις κλπ για να φτιάξει τον σώμα του αντί να πετύχει κάτι τέτοιο απλώς θα καταλήξει στο νοσοκομείο σε ελάχιστο χρόνο.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια