Όσοι ασχολούνται με κάποιο είδος προπόνησης και θεωρούν ότι χρειάζονται συμπλήρωμα πρωτεΐνης αλλά δεν θέλουν ζωικές και ορού γάλακτος, υπάρχει η εναλλακτική λύση αυτής από μπιζέλια.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στο Pubmed τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που δημοσιεύτηκε σχετικά με την μυϊκή ανάπτυξη που προσφέρει η πρωτεΐνη μπιζελιού.

Αποδείχτηκε λοιπόν κάτι που οι περισσότεροι vegan αθλητές γνωρίζουν και εμπειρικά: ότι η πρωτεΐνη μπιζελιού έχει αντίστοιχα αποτελέσματα και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την πρωτεΐνη από ορό γάλακτος, η οποία μέχρι τώρα θεωρείτο ως η καλύτερη στο είδος. (Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25628520)

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές, ανάμεσά τους ακόμα και body builders επιλέγουν μια vegan διατροφή, χωρίς αυτό να μειώνει τις επιδόσεις τους ούτε στο ελάχιστο.

Με άλλα λόγια, ο μύθος «είμαι αθλητής / θέλω να αυξήσω τη μυϊκή μου μάζα / θέλω να χτίσω κορμί, άρα είναι αδύνατο να είμαι vegan» για άλλη μια φορά καταρρίπτεται!

Πηγή: http://www.viralnews.gr/index.php/epistimi-anthropos/item/369-pea-protein

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια