Το να χάνεις το σκύλο ή τη γάτα σου είναι κάτι εξαιρετικά επώδυνο. Αγωνία, ανησυχία και συνεχής αναζήτηση. Δημοσιεύσεις στο Facebook, αγγελίες και αφίσες στις γειτονιές. Ακόμη και με όλες αυτές τις ενέργειες όμως, μόνο κατά τύχη θα μπορέσεις να βρεις το κατοικίδιο σου. Πρέπει να πέσεις στην περίπτωση που κάποιος θα δει την αφίσα που κόλλησες ή θα πετύχει τη δημοσίευσή σου στο Facebook.

Ανάλογη είναι και η αγωνία όταν βρίσκεις ένα χαμένο ζώο και δεν μπορείς να εντοπίσεις τον κηδεμόνα του. Βλέπεις το ζώο να είναι φοβισμένο και ανήσυχο και γνωρίζεις ότι την ίδια στιγμή υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε πανικό επειδή το έχει χάσει.

Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα ήταν που βιώσαμε όταν κάποιοι από εμάς χάσαμε το κατοικίδιό μας. Ή όταν βρίσκαμε κάποιο σκύλο ή γάτα και κάναμε το παν για να το επιστρέψουμε στον κηδεμόνα του.

Σκεφτήκαμε λοιπόν πόσο χρήσιμο θα ήταν να έχουμε ένα δωρεάν κεντρικό site στο οποίο να “συναντιούνται” εκείνοι που βρήκαν ένα κατοικίδιο με εκείνους που το έχασαν. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το pet-finder.gr. Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Αν έχεις χάσει το κατοικίδιο σου ή αν έχεις εντοπίσει ένα κατοικίδιο που χάθηκε, καταρχάς ελέγχεις αν το έχει ήδη καταχωρίσει κάποιος ώστε να επικοινωνήσεις μαζί του.

Αν δεν έχει ήδη καταχωρηθεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περάσεις την φωτογραφία του μαζί με κάποιες πληροφορίες όπως το πού βρέθηκε ή χάθηκε, τον αριθμό μικροτσίπ - αν έχει - και στοιχεία επικοινωνίας. Αυτομάτως το σύστημα θα σου στείλει ένα επιβεβαιωτικό email το οποίο θα περιέχει και το link της καταχώρησης σου. Το link αυτό θα μπορείς να το ανεβάσεις στο Facebook αλλά και να το στείλεις στους φίλους σου για να το κοινοποιήσουν και αυτοί. Ταυτόχρονα η καταχώριση σου θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων του pet-finder.gr.

http://www.pet-finder.gr

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια