Όλο και περισσότερες έρευνες κάθε χρόνο φαίνεται να επαληθεύουν αυτό που αρχίζει να θεωρείται δεδομένο: οτι οι βίγκαν που ακολουθούν μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή έχουν καλύτερη υγεία από εκείνους που τρώνε κρέας και ζωικά, ενώ ζουν και περισσότερα χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι βίγκαν ζουν περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με τους παμφάγους. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία και τη διατροφή περισσότερων των 130.000 ατόμων στο πέρασμα 30 ετών. Το συμπέρασμα της  πολυετούς μελέτης ήταν πως όσο περισσότερες θερμίδες λαμβάνει κάποιος από φυτικές τροφές, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες για θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Συνεπώς, εκείνοι που δεν κατανάλωναν καθόλου ζωική πρωτεΐνη και είχαν μία αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή, έδειχναν να έχουν και καλύτερη υγεία. Συγκεκριμένα, για κάθε 3% περισσότερων θερμίδων που προέρχονταν από φυτικές τροφές μειωνόταν η πιθανότητα θανάτου κατά 10%! Ο δε κίνδυνος θανάτου από καρδιοπάθεια μειωνόταν κατά 12%!

Κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς εκείνοι που ακολουθούν μία βίγκαν διατροφή δεν κινδυνεύουν από χοληστερίνη (δεν προσλαμβάνουν κακή χοληστερίνη μέσω της διατροφής τους), καρδιακές παθήσεις, αθηροσκλήρωσ καθώς και εγκεφαλικά.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης συνδεόταν με 8% μεγαλύτερη πιθανότητα για θάνατο από καρδιακή πάθηση. Φυσικά τα ποσοστά αυτά αυξάνονταν ακόμα περισσότερο σε ανθρώπους που κάπνιζαν, κατανάλωναν αλκοόλ, απείχαν από τη σωματική άσκηση κλπ.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι για να έχουμε καλύτερη υγεία και λιγότερες πιθανότητες για κάποια χρόνια πάθηση, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τη ζωική πρωτεΐνη με φυτική.

Τέλος, πέρα από τη συγκεκριμένη έρευνα, υπάρχουν πολλές ακόμα έρευνες που συνδέουν τη χορτοφαγική διατροφή με μειωμένες πιθανότητες για τύπους καρκίνου:

http://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/227-vegan-diet-uk

http://cebp.aacrjournals.org/content/22/2/286.long

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26561618

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4403581/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25751512

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3048091/

Αντίστοιχα, άλλες έρευνες συνδέουν το κρέας με υψηλότερες πιθανότητες για καρκίνο.

Δείτε περισσότερα:

https://www.greekvegans.gr/health/zoika-karkinos-diavitis/

https://www.greekvegans.gr/health/giati-i-katanalosi-kokkinou-kreatos-ayksanei-ton-kindyno-karkinou/

https://www.greekvegans.gr/health/kokkino-kreas-karkinos-enterou/

https://www.greekvegans.gr/health/katanalosi-kreatos-diafores-morfes-karkinou/

https://www.greekvegans.gr/health/ta-allantika-afksanoun-ton-kindyno-karkinoy-toy-mastoy/

https://www.greekvegans.gr/health/xoirino-karkinos/

https://www.greekvegans.gr/health/meat-breast-cancer/

Πηγή: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/vegan-meat-life-expectancy-eggs-dairy-research-a7168036.html

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια