Έχουμε ήδη αναφέρει και θα συνεχίσουμε να το αναφέρουμε, καθώς το πιστεύουμε απόλυτα, πως υπάρχουν αρκετοί βίγκαν εκεί έξω οι οποίοι κάνουν κακό στο βιγκανισμό και κατ’ επέκταση στα ζώα.

Το να είσαι ένας «κακός, γκρινιάρης, υστερικός βίγκαν», μπορεί από τους ήδη βίγκαν να είναι κατανοητό (μέχρι ένα σημείο), αλλά στους μη βίγκαν φαίνεται εντελώς γραφικό και γελοίο. Αν σε ενδιαφέρει το πώς θα φέρεις τους μη βίγκαν πιο κοντά στο βιγκανισμό, τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσεις στρατηγικές προώθησης. Μία πολύ βασική αρχή προώθησης της ιδέας σου, είναι να είσαι χαλαρός, ήρεμος, συζητήσιμος και να δείχνεις κατανόηση.

Όσο πιο πολλές μεταβλητές θέτεις προκειμένου να είναι κάποιος σωστός βίγκαν (zero waste, αντι-καπιταλιστής, άθεος, άπατρις, κτλ), τόσο πιο απρόσιτο κάνεις το βιγκανισμό. Επίσης, όσο πιο υστερικός και απότομος είσαι , τόσο πιο αρνητική και η διαφήμιση που κάνεις στους βίγκαν γενικά.

Ένα ακόμη λοιπόν περιστατικό, το οποίο παρουσίασε για άλλη μία φορά τους βίγκαν γραφικούς και υστερικούς, συνέβη πριν μερικές μέρες στα social media. Όλα ξεκίνησαν όταν μία νεαρή βίγκαν ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter πως έδωσε λεφτά σε ένα κοριτσάκι το οποίο έκλαιγε έξω από το σπίτι της. Το κοριτσάκι έκλαιγε καθώς δεν είχε αρκετά λεφτά ώστε να αγοράσει παγωτό όπως οι φίλοι της. Η κοπέλα που είδε το κοριτσάκι να κλαίει, έκανε το αυτονόητο και του έδωσε αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει και αυτό ένα παγωτό όπως οι φίλοι της.

Το πρόβλημα όμως (το οποίο ανακάλυψε σαν άλλος Sherlock Holmes κάποιος βίγκαν), ήταν πως οι παγωτατζήδες που μεταφέρουν παγωτά στο βανάκι τους, δεν έχουν… βίγκαν επιλογές. Συνεπώς, ο «βίγκαν αστυνόμος» ξεσκέπασε την υποκρίτρια, η οποία αν και δήλωνε βίγκαν στο προφίλ της, τόλμησε να δώσει λεφτά στο μικρό κοριτσάκι, το οποίο αγόρασε μη βίγκαν παγωτό.  Έτσι, λοιπόν ο «βίγκαν αστυνόμος» αποφάσισε να επιβάλλει την τάξη, δημοσιεύοντας στο δικό του προσωπικό λογαριασμό, τα μηνύματα που αντάλλαξε με την «υποκρίτρια βίγκαν», η οποία έδειχνε μάλιστα να μη μετανιώνει για την πράξη της.

Ας αφήσουμε όμως τώρα την ειρωνεία στην άκρη και ας αναλογιστούμε, αν αυτοί οι υστερικοί «βιγκανόμπατσοι», κάνουν όντως καλό στην ιδεολογία μας ή αν μας παρουσιάζουν ημίτρελους, γραφικούς και υπερβολικούς στα μάτια των μη βίγκαν.

Υπάρχει όντως περίπτωση κάποιος παμφάγος, να διάβασε το συγκεκριμένο περιστατικό και να θεώρησε πως οι βίγκαν στέκουν καλά στα μυαλά τους; Το λιγότερο που θα σκέφτηκε είναι πως οι βίγκαν έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ψάχνουν αφορμή να τσακωθούν και να νευριάσουν, οπότε ο βιγκανισμός τραβάει κυρίως τέτοιου είδους άτομα; Και πριν απαντήσετε πως «δε μας νοιάζει τι σκέφτονται οι κρεατοφάγοι», θυμηθείτε ξανά το λόγο για τον οποίον γίνατε βίγκαν: Τα ζώα! Τα ζώα λοιπόν σίγουρα νοιάζονται για το τι θα σκεφτούν εκείνοι που τα τρώνε ακόμα…

Διαβάστε επίσης:

Οι βίγκαν κριτές καραδοκούν

Αγαπητέ βίγκαν, οι ιδεολογίες σου δεν βοηθούν τα ζώα

Δέκα τρόποι να μείνει ο βιγκανισμός στο περιθώριο

Με πληροφορίες από: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/shortcuts/2018/apr/30/is-it-wrong-for-a-vegan-to-give-a-crying-child-non-vegan-ice-cream

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια