Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν ακούνε τη λέξη «βίγκαν» φαντάζονται είτε γυναίκες, είτε χλωμούς και πολύ αδύνατους  άντρες που είναι έτοιμοι να τους πάρει ο αέρας. Αυτή η εικόνα πηγάζει από την αντίληψή τους πως οι βίγκαν άντρες δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, συνεπώς δε μπορούν να φτιάξουν και το αντίστοιχο σώμα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει όπως ήδη έχουμε αναφέρει και εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα.

Αυτή τη φορά λοιπόν δε θα μιλήσουμε για πρωτεΐνη ούτε για φυτικές πρωτεΐνες που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις σώμα. Αυτή τη φορά δε θα παραθέσουμε επιστημονικά τεκμήρια που πιστοποιούν πως μπορείς να είσαι και βίγκαν και αθλητής.

Αυτή τη φορά θα πάμε κατευθείαν στο αποτέλεσμα. Γνωρίστε λοιπόν 5 βίγκαν, XXL διαστάσεων…!

1) Anthony Mullally  

Πρόκειται για Ιρλανδό, διεθνή επαγγελματία παίκτη του ράγκμπυ. Ο Mullaly ήταν ήδη vegetarian για 2,5 χρόνια προτού γίνει βίγκαν. «Κοιτάω πίσω στο χρόνο και δε μπορώ να πιστέψω πως κάποτε έτρωγα κρέας. Είχα διαβάσει για τη φυσιολογία μας και για την ανατομία μας και όσο περισσότερο διάβαζα για αυτά, τόσο περισσότερο βεβαιωνόμουν πως εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε σχεδιασμένοι να τρώμε κρέας… Από τότε που έγινα βίγκαν, βελτίωσα την απόδοσή μου αλλά και την ενέργειά μου».

Όποιος ασχολείται με το άθλημα, ξέρει πολύ καλά πως οι παίκτες του ράγκμπυ είναι πολύ σωματώδεις. Ο βίγκαν Anthony, έχει βάρος 124 κιλά και ύψος κοντά στα 2 μέτρα!

2) David Hayes

Ο βρετανός επαγγελματίας πυγμάχος είναι ένας ακόμη βίγκαν που σίγουρα δεν τον λες «κοκκαλιάρη». Ο Hayes έχει ύψος 1,91 και βάρος 102 κιλά και έβγαλε νοκάουτ τους αντιπάλους στις  26 από τις 28 νίκες του.

Είναι βίγκαν εδώ και 4 χρόνια. «Είδα κάποτε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το πώς παράγεται το κρέας. Πως αντιμετωπίζουν τα ζώα στις βιομηχανίες, πως τα σκοτώνουν, κτλ. Ήταν φρικτό! Έκανα μία μεγάλη έρευνα και αφού βεβαιώθηκα πως θα παίρνω την πρωτεΐνη που χρειάζομαι, απλά έγινα βίγκαν!».

3) Patrik Baboumian

Ο Baboumian είναι πασίγνωστος στη βίγκαν κοινότητα, μάλιστα μας έχει τιμήσει και με την παρουσία του στην Ελλάδα στο περασμένο vegan festival. Πρόκειται για ένας βίγκαν με δύναμη Ολύμπιου Θεού.

Ο Patrik έχει ύψος 1,71 και βάρος 116 κιλά. Είναι ειδικός στο να σπάει ρεκόρ στο σήκωμα κιλών, καθώς ήδη οι επιτυχίες του διακοσμούν τις σελίδες του βιβλίου Γκίνες! Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του, η οποία αποτέλεσε και παγκόσμιο ρεκόρ, ήταν όταν κουβάλησε 550 κιλά στους ώμους του για 10 ολόκληρα μέτρα.

Ο Patrik, είναι βίγκαν τα τελευταία 7 χρόνια ενώ νωρίτερα υπήρξε vegetarian για άλλα 6 χρόνια.  Και ενώ λοιπόν δεν έχει φάει κρέας για πάνω από 10ετία, η δύναμή του δεν τον απογοήτευσε ποτέ. Αντιθέτως, τον έκανε να σπάσει ατομικά και παγκόσμια ρεκόρ!

4) Barny Du Plessis

O Du Plessis, όχι μόνο είναι βίγκαν bodybuilder αλλά είναι μάλιστα και ο Mr. Universe για το 2014.

Μέσα στο 20 χρόνια, είχε λάβει μέρος σε 55 διαγωνισμούς και έφτασε κοντά στο να αποσυρθεί από το άθλημα μέχρι που… έγινε βίγκαν. Ο ίδιος μας διαβεβαιώνει πως από τότε που έγινε βίγκαν η μάζα του αυξήθηκε φτάνοντας τα 107 μυϊκά κιλά. «Από τότε που έγινα βίγκαν ξυπνάω με μεγαλύτερη ενέργεια, ενώ μετά τις προπονήσεις αποθεραπεύομαι γρηγορότερα».

5) David Carter

Aθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο David Carter είναι βίγκαν περισσότερο από 3 χρόνια. Ο 30χρονος παίκτης λοιπόν έχει ύψος κοντά στα 2 μέτρα, ζυγίζει 136 κιλά, είναι βίγκαν, το δηλώνει παντού, του αρέσει να φοράει μάλιστα και μπλουζάκια που το επισημαίνουν και σίγουρα… ΔΕΝ είναι κοκκαλιάρης!

Μάλιστα το 2014 ήθελε να πάρει επιπλέον όγκο που θα τον βοηθούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αθλήματος. Το 2014 ο David ζύγιζε 129 περίπου κιλά, ενώ ο στόχος του ήταν τα 136. Όπως ο ίδιος αναφέρει, μόλις είχε πάρει μεταγραφή στην καινούρια του ομάδα και έπρεπε να «βάλει κιλά». Οπότε, είχε εντάξει στη διατροφή του «milk shakes», ολόκληρα γαλόνια γάλατος, κτλ.

Ακολουθώντας αυτή τη λιπαρή διατροφή με ζωικά, τα κιλά του ανέβαιναν, αλλά ταυτόχρονα πόναγε κιόλας σε αρθρώσεις και στον ώμο του, ενώ έπασχε και από τενοντίτιδες. Μετά από ένα χρόνο, ο David Carter έφτασε τα 136 κιλά! Με μια διαφορά όμως ότι ήταν πλέον βίγκαν και οι πόνοι είχαν φύγει!

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια