Τα φυτικά προϊόντα που προορίζονται για ανθρώπους, περνάνε από συγκεκριμένους ελέγχους (έστω δειγματοληπτικούς). Υπάρχει νομοθεσία που ορίζει ακριβώς το διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει μεταξύ της χρήσης φυτοφαρμάκου και της πώλησης του προϊόντος στους καταναλωτές, ενώ η παράβαση του νόμου τιμωρείται με πολύ μεγάλα πρόστιμα. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι όλα τα φυτικά προϊόντα έχουν φυτοφάρμακα. Γνωρίζετε με τι τρέφονται τα ζώα που τρώτε;

Με μεταλλαγμένη σόγια (η μεταλλαγμένη σόγια χρησιμοποιείται μόνο για ζωοτροφές και απαγορεύεται για ανθρώπινη κατανάλωση στην ΕΕ), κρεατάλευρα, βαμβακόπιτα και άλλες φυτικές τροφές.

Βαμβακόπιτα

Βαμβακόπιτα

Γνωρίζετε πόσα χημικά και φυτοφάρμακα έχουν οι βαμβακόπιτες και οι φυτικές ζωοτροφές; Γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα φυτοφάρμακα και τα χημικά συσσωρεύονται στον οργανισμό του ζώου;

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάποιος βάζει στον οργανισμό του μια φορά φυτοφάρμακα τρώγοντας λαχανικά, όταν τρώει κρέας βάζει στον οργανισμό του όλα τα φυτοφάρμακα που έχει συσσωρεύσει το ζώο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Και σκεφτείτε ότι, ενώ τα λαχανικά που προορίζονται για ανθρώπους περνάνε από κάποιον έστω υποτυπώδη έλεγχο, τα φυτικά προϊόντα που προορίζονται για ζώα δεν περνάνε από απολύτως κανέναν.

Με άλλα λόγια, όταν τρώει κάποιος κρέας, γεμίζει τον οργανισμό του με χημικά και φυτοφάρμακα· και, φυσικά, με όλη την αντιβίωση και τις αυξητικές ορμόνες που ταΐζουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια