Μέχρι σήμερα η πιστοποίηση vegan προϊόντων για μια ελληνική επιχείρηση, ήταν μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Ο πλέον γνωστός τρόπος θα ήταν να απευθυνθεί κανείς στη βρετανική "The Vegan Society", με συνέπεια ένα δυσανάλογο κόστος αλλά και χρονική καθυστέρηση. Απ' την άλλη ωστόσο, και με βάση την ραγδαία αύξηση του αριθμού των vegan καταναλωτών στην Ελλάδα, η πιστοποίηση vegan προϊόντων άρχισε να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως επένδυση.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι vegan είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην ταυτότητα των προϊόντων που καταναλώνουν. Οποιοδήποτε προϊόν δεν καθιστά σαφές ότι δεν περιέχει κανενός είδους ζωικό παράγωγο, απορρίπτεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του δημιουργεί επιπλοκές στους παραγωγούς, καθώς δεν γνωρίζουν πάντα τι παραγωγικές διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν ή ποια συστατικά θα μπορούσαν να καταστήσουν το προϊόν τους ακατάλληλο για βρώση.

Για παράδειγμα, ενώ οι περισσότεροι μπορεί να γνωρίζουν ότι η προσθήκη γάλακτος καθιστά ένα προϊόν ακατάλληλο για βρώση από έναν vegan, σπάνια ένας επιχειρηματίας γνωρίζει ότι ισχύει το ίδιο και για το καρμίνιο (μια δημοφιλή χρωστική). Ούτε βέβαια τι ισχύει σε περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν ίχνη γαλακτοκομικών ή άλλων ζωικών παραγώγων στο προϊόν του.

Αυτά και άλλα παρεμφερή ζητήματα έρχεται να απλοποιήσει η πιστοποίηση vegan βρώσιμων προϊόντων που προσφέρει η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. Πρόκειται για έναν Φορέα Πιστοποίησης, με εμπειρία άνω των 30 ετών στον κλάδο της πιστοποίησης και του ελέγχου, διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), και ιδιαίτερα γνωστή σε ό,τι αφορά τις πιστοποιήσεις ISO.

Με σεβασμό στις ανάγκες του βίγκαν κοινού, η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. ανέπτυξε ένα πρότυπο Πρωτόκολλο Ελέγχου & Πιστοποίησης VEGAN βρώσιμων προϊόντων. Με την πιστοποίηση αυτή πλέον, κάθε παραγωγός τυποποιημένων προϊόντων αλλά και γενικότερα του επισιτιστικού κλάδου, δύναται να απευθυνθεί με μέγιστη σιγουριά στο vegan καταναλωτή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Με άλλα λόγια, η πιστοποίηση VEGAN προϊόντων που παρέχει η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., μπορεί να του εξασφαλίσει την πρόσβαση σε μία ήδη μεγάλη, αλλά και συνεχώς αυξανόμενη, όσο και απαιτητική, μερίδα του καταναλωτικού κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πιστοποίηση VEGAN Βρώσιμων Προϊόντων της ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. καλέστε στο +30 210 6848190, ή στείλτε e-mail στο [email protected].

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια