Είναι πράγματι απορίας άξιο το πώς η κριτική για τα μεταλλαγμένα φυτικά προϊόντα επικεντρώνεται στη σόγια και όχι, για παράδειγμα, στο καλαμπόκι που ως επί το πλείστον παράγεται από μεταλλαγμένους σπόρους· ή στις ομολογουμένως πολλές μεταλλαγμένες ποικιλίες ντομάτας. Γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή με τη σόγια;

Εκτός, φυσικά, και αν υποθέσουμε ότι αυτός που ασκεί την κριτική δεν τρώει καλαμπόκι ή ντομάτες, αλλά ούτε και τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς όλα σχεδόν περιέχουν λεκιθίνη σόγιας.

Γνωρίζετε με τι τρέφονται τα ζώα που τρώτε και από τα οποία πίνετε γάλα;

Με μεταλλαγμένη σόγια. Η μεταλλαγμένη σόγια δεν διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση στην Ελλάδα αλλά χρησιμοποιείται ευρέως (αν όχι αποκλειστικά) για ζωοτροφές. Γιατί λοιπόν στην περίπτωση των ζωοτροφών, η σόγια δεν αποτελεί αντικείμενο κριτικής;

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια