Συχνά ακούμε πως η φυτική διατροφή θα βοηθήσει την υγεία μας. Ακούμε επίσης πως οι ασθένειες που σκοτώνουν τον περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο μπορούν να αποφευχθούν ή ακόμα και να καταπολεμηθούν μέσω μιας φυτικής διατροφής.

Ανάμεσα τους είναι και η καρδιακή ανεπάρκεια. Κατά την καρδιακή ανεπάρκεια, ο μυς της καρδιάς μας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Πρόκειται για νόσο από την οποία πάσχουν περίπου 6.5 εκατομμύρια ενήλικες άνω των είκοσι ετών στις Η.Π.Α.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να την θεραπεύσουμε. Όπως επισημαίνει μια πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο American Heart Association's Scientific Sessions 2017, η φυτική διατροφή συσχετίστηκε με μικρότερο ποσοστό ρίσκου για καρδιακή συγκοπή σε άτομα που δεν είχαν ιστορικό του ίδιου ή άλλου καρδιακού νοσήματος.

Η έρευνα εξέτασε πέντε διαφορετικά είδη διατροφικών συνηθειών και βρήκε πως εκείνοι που ακολουθούσαν μια φυτική διατροφή είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή συγκοπή στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων που διήρκεσε η έρευνα σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν λιγότερες φυτικές τροφές. Τα υπόλοιπα είδη διατροφικών συνηθειών που εξέτασε η έρευνα δεν είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε πως η αφαίρεση των ζωικών τροφών από την διατροφή μας, όχι μόνο δεν έχει αρνητικά αποτελέσματα, αλλά έχει απίστευτα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οπότε, τι λόγο έχουμε άραγε να μην την επιλέξουμε;

Μετάφραση-απόδοση: Γιάννης Μαρέσκας

Πηγή:https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-11/aha-pbd110317.php

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια