Βίγκαν και ο Chris Hemsworth;

Greek Vegans  . 12 Μαρ, 2018  726 Views.

Όλοι ξέρουμε το παραμύθι «οι βίγκαν δεν μπορούν να χτίσουν σώμα και μύες καθώς δεν παίρνουν αρκετές ποσότητες πρωτεΐνης». Αυτό φυσικά το έχει απορρίψει όχι μόνο η επιστήμη αλλά και οι διακρίσεις, επιδόσεις και περγαμηνές των βίγκαν επαγγελματιών αθλητών.

Γνωρίζουμε ότι και αθλητές που δεν είναι βίγκαν ακολουθούν βίγκαν διατροφή πριν από μεγάλους αγώνες ή σε περιόδους προετοιμασίας. Τα παραδείγματα έρχονται ακόμα και από πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Novak Djokovic και οι αδερφές Williams στο τένις, αθλητές των mixed martial arts - MMA, μαραθωνοδρόμους που τρέφονται για μεγάλο διάστημα με φυτικές τροφές για να έχουν περισσότερη ενέργεια, κλπ.

Επιπλέον, βίγκαν διατροφή ακολουθούν όλο και περισσότεροι αθλητές ή ηθοποιοί που για χάρη του ρόλου τους σε κάποια ταινία πρέπει να χτίσουν γρήγορα το σώμα τους.

Αυτή τη φορά, εκείνος που φαίνεται να ακολούθησε τη φυτική διατροφή ήταν ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood, Chris Hemsworth για χάρη της ταινίας «The Avengers» , όπου ο Chris υποδύεται τον θεό της σκανδιναβικής μυθολογίας «Thor». Για όσους έχουν δει την ταινία, έχουν και μια εικόνα για το σώμα που έχει ο ηθοποιός στην ταινία αυτή. Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, απλά ας σκεφτούν τις απαιτήσεις που μπορεί να είχε ο ρόλος όταν υποδύεσαι έναν πανίσχυρο μυθικό θεό των θεών με αξεπέραστη μυϊκή δύναμη.

«Ήταν ένα μεγάλο πείραμα που αποφάσισε να κάνει ο Chris για να διαπιστώσει αν μπορεί να διατηρήσει το σώμα του χωρίς να φάει κρέας. Και τελικά το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Είναι απίστευτο πόση πρωτεΐνη μπορείς να πάρεις από τα φασόλια» δήλωσε ο προπονητής του ηθοποιού, Luke Zocchi.

Παραμένει αβέβαιο αν ο Chris αποφάσισε να διατηρήσει αυτή τη διατροφή ή αν ξαναγύρισε στην προηγούμενη. Να σημειώσουμε πάντως πως ενδέχεται να είχε δεχθεί επιρροές από τον αδερφό του, Liam, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι ήδη βίγκαν. Όπως και να έχει, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Chris η οποία απέδειξε πολλά τόσο στον ίδιον όσο και στους άλλους γύρω του.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια