Δεν είναι μόνο οι άντρες αθλητές που αποδεικνύουν ότι μπορεί κάποιος να είναι και βίγκαν και επαγγελματίας αθλητής. Υπάρχουν και πολλές γυναίκες που εκπροσωπούν επάξια το βιγκανισμό σε κάθε είδους άθλημα και ξεχωρίζουν σε πίστες, ρινγκ, θάλασσες και βουνά!

Ελάτε λοιπόν να τις γνωρίσουμε: δυναμικές, αθλήτριες και βίγκαν!

1) Jehina Malik

Η Jehina είναι μία επαγγελματίας bodybuilder που διαγωνίζεται από όταν ήταν μόλις 19 χρονών.

Βλέποντας το σώμα της πολλοί θα απορούν: «ναι, αλλά πότε αποφάσισε να γίνει βίγκαν; Μήπως πολύ μετά τα 19; Αφού ήδη είχε χτίσει μύες;»

Η απάντηση είναι πως η Jehina είναι βίγκαν από… τη γέννησή της. Για την ακρίβεια πρέπει να είναι η μόνη επαγγελματίας bodybuilder που είναι βίγκαν από όταν γεννήθηκε.

Η Jehina έχει ήδη κερδίσει το 2013 NPC Eastern USA Bodybuilding Championship και στόχος της είναι να γίνει μία από τις 5 καλύτερες αθλήτριες του bodybuilding στην Αμερικής.

2) Fiona Oakes

Η μαραθωνοδρόμος Fiona Oakes, έχει τρέξει σε πάνω από 40 μαραθωνίους. Είναι κάτοχος 3 παγκόσμιων τίτλων στον μαραθώνιο και ο καλύτερός της χρόνος είναι 2 ώρες και 38 λεπτά. Για όσους έχουν δοκιμάσει να αγωνιστούν στον μαραθώνιο ή έστω να τρέξουν κάποια χιλιόμετρα, είναι προφανές το πόσο εξαιρετικός είναι ο χρόνος της.  Ξεκίνησε το ταξίδι της με το βιγκανισμό σε ηλικία μόλις 6 ετών, ενώ έγινε βίγκαν «για τα ζώα», όπως έχει δηλώσει.

Η επιτυχία της Fiona, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε στο γόνατό της όταν ήταν ακόμα έφηβη, κάτι που την κάνει να πονάει μέχρι και σήμερα ενώ τρέχει.

3) Leilani Munter

Η Leilani είναι επαγγελματίας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων με ιδιαίτερη έφεση στο… να σπάει ρεκόρ! Η ίδια αυτοαποκαλείται «βίγκαν χίπισσα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο».  Τερμάτισε 4η στο “Texas Motor Speedway” και έσπασε ρεκόρ ως η πιο γρήγορη γυναίκα οδηγός.  Έγινε βίγκαν πριν από 4 χρόνια και εκφράζει τις ανησυχίες της για τα ζώα και το περιβάλλον.

«Όλοι ενδιαφέρονται για τα καυσαέρια και το πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον, αλλά τα περισσότερα αέρια προέρχονται από την κτηνοτροφία. Τα αέρια που παράγονται για να μεγαλώσεις ζώα που αργότερα θα τα κάνεις τροφή, είναι περισσότερα από αυτά των αεροπλάνων, των αυτοκινήτων, των τραίνων, των φορτηγών, των πλοίων και όλων γενικά των μέσων μεταφοράς μαζί.»

4) Tia Blanco

Η 20 χρονη Tia είναι σέρφερ. Τερμάτισε 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας “junior” ενώ κέρδισε στη διοργάνωση “NSSA Southwest Women” για ηλικίες κάτω των 18 ετών. Είναι βίγκαν εδώ και 5 χρόνια και η ίδια αισθάνεται την ενέργειά της πιο υψηλή από ποτέ.

«Αισθάνομαι το σώμα μου λιγότερο μουδιασμένο μετά τις προπονήσεις από τότε που έγινα βίγκαν, ενώ η αθλητικότητά μου έχει ανεβεί επίπεδο».

5) Erin Fergus

Η Erin είναι η γυναικεία απάντηση στο «από πού πήρες την πρωτεΐνη σου;»  Είναι επαγγελματίας αθλήτρια του bodybuilding. Έχει στην κατοχή της πολλές νίκες και διακρίσεις ενώ σε όσους διαγωνισμούς δεν κέρδιζε, τότε έβγαινε σίγουρα μέσα στην 3άδα.  Εκτός από καταξιωμένη bodybuilder η Erin είναι και personal trainer.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Κανένα συναισθανόμενο πλάσμα δε χρειάζεται να υποφέρει προκειμένου εγώ να φτάσω τους στόχους μου».

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια