Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους στη Μεγάλη Βρετανία και τον  εκπρόσωπο της Ένωσης Παραγωγών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, David Dobbin, πτωτική είναι η πορεία της ζήτησης σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Dobbin, το πρόβλημα πηγάζει από τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι έχουν ενοχοποιήσει τα γαλακτοκομικά συνδέοντάς τα με προβλήματα υγείας. Οι καταναλωτές λοιπόν, επηρεασμένοι από ειδικούς και δημοσιεύσεις θεωρούν ότι τα γαλακτοκομικά βλάπτουν την υγεία τους. Αυτό έχει επιπτώσεις στη ζήτηση για γάλα, τυρί, βούτυρο και λοιπά προϊόντα.

Ο David Dobbin δήλωσε πως «οι νεότερες γενιές πίνουν πολύ λιγότερο γάλα από όσο οι γονείς και οι παππούδες τους».

Το επόμενο βήμα των γαλακτοπαραγωγών είναι να ξεκινήσουν μία καμπάνια η οποία θα ονομάζεται «3 την ημέρα» και σκοπός της θα είναι να ενημερώσει τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους, για το πόσο καλό κάνουν  τα γαλακτοκομικά στην υγεία και πόσο σημαντικό είναι να τα καταναλώνουμε καθημερινά.

Είναι απορίας άξιο βέβαια, κατά πόσο θα είναι σε θέση οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών να φτιάξουν μία τέτοια καμπάνια τόσο μεγάλης παραπληροφόρησης. Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε μελέτες, τα γαλακτοκομικά όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην υγεία όπως παλαιότερα πιστεύαμε, αλλά σχετίζονται άμεσα και με διάφορους τύπους καρκίνου. Πατήστε εδώ και εδώ για περισσότερα.

Συνεπώς, μία τέτοια λάθος ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό, θα έπρεπε να θεωρείται επικίνδυνη και να απαγορευτεί. Άλλωστε αντιβαίνει στη νομοθεσία περί προστασίας του καταναλωτή.

Παρόλα αυτά, οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών, φοβούμενες για τα κέρδη τους, διαλαλούν πόσο ωφέλιμα είναι τα προϊόντα τους (χωρίς να είναι) ενώ θεωρούν κύριο υπαίτιο «του προβλήματος» τους επαγγελματίες υγείας που ενοχοποιούν τα γάλα και τα παράγωγά του.

Σε όλα αυτά, αξίζει να προσθέσουμε και τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για το «τι συμβαίνει στις βιομηχανίες αυτές», καθώς και για το «πώς παράγεται το γάλα». Κάντε την αναζήτησή σας και διαπιστώσετε αν αξίζει να υποφέρουν τόσα πλάσματα για το πρωινό σας γάλα ή τυρί σας, ειδικά δεδομένου ότι πρόκειται για προϊόντα που δε χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ευτυχώς η μείωση της ζήτησης σε γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελεί παγκόσμιο πλέον φαινόμενο, ενώ ανοδική πορεία παρουσιάζουν τα φυτικά γάλατα και αντικατάστατα.

Με πληροφορίες από: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3777082/It-s-demographic-time-bomb-Dairy-farms-crisis-youngsters-shun-milk-health-professionals-treat-enemy.html

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια