Η τηλεστάρ Khloe Κardashian, μέλος της γνωστής οικογένειας των Kardashian, που έβγαλαν εκατομμύρια με το ριάλιτι για τη ζωή τους, δήλωσε πως από τότε που έμεινε έγκυος άρχισε να απεχθάνεται το κρέας, καθώς της προκαλούσε ναυτία, με αποτέλεσμα να σταματήσει εντελώς να τo καταναλώνει.

«Πριν από την εγκυμοσύνη, έτρωγα μόνο κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Όχι χοιρινό, κόκκινο κρέας, ψάρια, αρνιά, κλπ. Αλλά τώρα που είμαι έγκυος, βρίσκω το κρέας εντελώς αηδιαστικό. Ακόμα και η όψη του μου προκαλεί ναυτία. Οπότε έγινα κάτι σαν vegetarian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά όχι από επιλογή. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να αισθανθώ για το κρέας αφού γεννήσω».

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν η Khloe συνεχίζει να απέχει από το κρέας. Ίσως η αποστροφή της να γινόταν μόνιμη αν έβλεπε εικόνες από το πώς παράγεται το κρέας μέχρι να καταλήξει στο πιάτο της.

Η είδηση της αποχής της Khloe Kardashian απο το κρέας είναι σημαντική για δύο λόγους.

Πρώτον, η εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα διατροφής, κυρίως για το έμβρυο. Η Khloe Kardashian ως πάμπλουτη και διάσημη, είχε τη δυνατότητα να λάβει φροντίδα από τους καλύτερους. Θα ήταν λοιπόν η πρώτη που θα μάθαινε πως είναι λάθος η αποχή από το κρέας, ειδικά σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Συνεπώς, η απόφασή της να απέχει εντελώς από το κρέας για όσο καιρό είναι έγκυος, ήρθε με τη συμφωνία των ειδικών που την παρακολουθούσαν, κάτι επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την άποψη των διατροφολόγων και άλλων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως το κρέας ΔΕΝ είναι απαραίτητο για την υγεία μας, μάλιστα πολλές φορές είναι βλαβερό.

Δεύtερον, καλώς ή κακώς, οι διάσημοι οι οποίοι έχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια fans, μπορούν να επηρεάσουν αρκετό κόσμο. Μπορεί η Khloe Kardashian να μην είναι βίγκαν και ο λόγος που βρίσκει αηδιαστικό το κρέας να μην έχει να κάνει με τον τρόπο παραγωγής του και συνεπώς τα ζώα, αλλά δεν παύει να είναι μία παγκοσμίου φήμης διασημότητα που δραστηριοποιείται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε όσα λέει έχουν... άλλη βαρύτητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, δεν μας νοιάζει το γιατί η Khloe Kardashian θεωρεί το κρέας αηδιαστικό, ή τι πρεσβεύει γενικότερα. Μας νοιάζει ότι την πρόταση «το κρέας είναι αηδιαστικό», την άκουσαν/διάβασαν εκατομμύρια αφτιά/μάτια, επομένως 'φυτεύτηκαν' κάποιοι ακόμα 'σπόροι' αμφιβολίας στην κυριαρχία της κρεατοφαγίας.

Με πληροφορίες από: http://vegnews.com/articles/page.do?pageId=11102&catId=1

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια