Δεν είναι μυστικό πως όντας βίγκαν αναγκάζεσαι να ελέγχεις αν τα προϊόντα που τρως δεν περιέχουν τίποτα το ζωικό. Όταν λοιπόν θες να αγοράσεις συσκευασμένα φαγητά (συνήθως junk food), πιάνεις τη συσκευασία στα χέρια σου, τη γυρνάς ανάποδα και ξεκινάς να ψάχνεις στα συστατικά για εκείνα τα έντονα γράμματα που ίσως γράφουν «αυγά», «γάλα» ή «μέλι».

Αν δεν το ξέρεις ήδη, θα χαρείς να μάθεις πως αυτά τα δέκα αγαπημένα συσκευασμένα προϊόντα είναι, ευτυχώς για μας, βίγκαν!

1) Pringles (γεύσεις original και barbeque)

Πολλά πατατάκια περιέχουν ζωικό γάλα. Συνεπώς, πρέπει να κοιτάμε τα συστατικά των συσκευασιών πριν τα αγοράσουμε. Η κλασική γεύση των Pringles όμως, καθώς και η barbeque, δεν έχουν κάποιο ζωικό παράγωγο, οπότε είναι βίγκαν!

2) Lay's

Όπως και τα Pringles, έτσι και τα Lay's στην κλασική και στη μπάρμπεκιου έκδοση είναι βίγκαν και μπορούμε να τα καταναλώσουμε άφοβα.

Τα πατατάκια που δεν είναι βίγκαν γενικά, είναι αυτά με ρίγανη, κάποια γεύση τυριού, κλπ.

3) OREO

Τα παγκοσμίου φήμης μπισκότα είναι βίγκαν μιας και η συνταγή τους δεν εμπεριέχει τίποτα το ζωικό. Η εταιρεία επίσημα έχει δηλώσει πως τα μπισκότα της δεν είναι βίγκαν και αυτό διότι «μπορεί να περιέχουν ίχνη από γάλα», μιας και παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής με προϊόντα που έχουν γάλα.

Η προσωπική μας άποψη είναι πως το προϊόν αυτό φυσικά και μπαίνει στην κατηγορία των βίγκαν προϊόντων, καθώς η αυθεντική τους συνταγή δεν εμπεριέχει κάτι το ζωικό. Ίχνη από γάλα ή άλλα ζωικά, είναι πιθανό πως μπορεί να έχουν αρκετά βίγκαν προϊόντα άλλωστε όπως η μαύρη σοκολάτα.

4) El Sabor Nacho Chips

Τα αγαπημένα μας Nachos είναι βίγκαν εκτός από εκείνα σε γεύση «τυριού». Δείτε εδώ συνταγή για μια βίγκαν τυρένια σάλτσα που πάει τέλεια με τα nachos.

5) McVities

Πρόκειται για μπισκότα που βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις και τολμούμε να πούμε πως οι περισσότερες (αν όχι όλες) απ’ αυτές είναι βίγκαν!

6) Φουντούνια

Το γνωστό σε όλους μας σνακ που εδώ και χρόνια μας συντροφεύει σε ταξίδια, πάρτι, ταινίες και νύχτες λιγούρας, τυχαίνει να είναι και βίγκαν.

7) Κρέμα Καραμελέ ΓΙΩΤΗΣ

Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, όπως φαίνεται από τα συστατικά του,  είναι βίγκαν!

8) Doritos Spicy Sweet Chili

Αν ήσουν λάτρης τον Doritos τότε θα χαρείς να ακούσεις πως η συγκεκριμένη έκδοσή τους είναι βίγκαν. Θα χαρείς δε ακόμα περισσότερο μόλις μάθεις ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε μία ακόμα γεύση που είναι βίγκαν. Τα Doritos «Blaze»!

9) Cream Crackers Παπαδοπούλου

Τα πασίγνωστα αγαπημένα κράκερς φυσικά είναι βίγκαν, τόσο τα κλασικά όσο και τα ολικής άλεσης.

10) Bake Rolls

Οι περισσότερες γεύσεις των Bake Rolls που κυκλοφορούν είναι, ευτυχώς για εμάς, βίγκαν!

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια