Η χορτοφαγία δεν είναι μια κάτι καινούργιο για τους κατοίκους των Ιμαλαΐων. Φαίνεται μάλιστα ότι η βίγκαν διατροφή (χορτοφαγική διατροφή όπου δεν καταναλώνονται το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα που προέρχονται από τα ζώα) είναι γνωστή στη χώρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η φυλή Brokpa του Ladakh, για παράδειγμα, είναι βίγκαν για περισσότερα από 5.000 χρόνια.

Τα φυτικά τρόφιμα παρέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες και τις βιταμίνες που χρειάζονται οι Brokpa για να ζήσουν υγιείς, δραστήριες ζωές στα σκληρά εδάφη των Ιμαλαΐων, και μάλιστα στα 15.000 πόδια (4720 μέτρα υψόμετρο). Το βασικό τρόφιμο της φυλής είναι το κριθάρι, το οποίο συλλέγουν από απόκρημνες πλαγιές.

Εκτός από το κριθάρι, ένα παραδοσιακό γεύμα Brokpa μπορεί να περιλαμβάνει ψωμί ρότι ψημένο σε πήλινο φούρνο, φύλλα μαρουλιού, ψητή πατάτα, κρεμμυδάκι, βραστό κουνουπίδι και άγρια μέντα. Οι Brokpa καταναλώνουν επίσης αμύγδαλα, βερίκοκα και καρύδια καθώς και μεγάλες ποσότητες μαύρου τσαγιού εμπλουτισμένο με αλεύρι κριθαριού.

Παίρνοντας ενέργεια από αυτό το θρεπτικό βίγκαν μενού, οι Brokpa διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, ενώ πολλά μέλη της φυλής είναι δραστήρια ακόμη και μετά τα 90 τους έτη. Οι επισκέπτες έχουν επίσης θαυμάσει το άψογο δέρμα των Brokpa, το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς καταναλώνουν υγιεινές βίγκαν τροφές: τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με βασικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτελούν τα δομικά στοιχεία για υπέροχο δέρμα.

Μάθετε περισσότερα για ποιο λόγο οι άνθρωποι επιλέγουν να είναι βίγκαν: ζητήστε το δωρεάν κιτ εκκίνησης για χορτοφάγους/βίγκαν της PETA, με πληροφορίες για τη διατροφή, συμβουλές για τη μετάβαση και νόστιμες συνταγές.

Πηγή:https://www.petaindia.com/blog/himalayan-tribe-vegan-5000-years/

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια