Το καλό με τη vegan διατροφή, το οποίο την κάνει και τόσο υγιεινή, είναι ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται τροφές – φάρμακα για την υγεία μας. Τροφές που όχι μόνο μπορούν να μας προστατέψουν στο μέλλον λειτουργώντας σαν ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και που μπορούν να ευεργετήσουν κάποιον που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Σε καμία φυσικά περίπτωση δε λέμε πως πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την ιατρική επιστήμη και να περιμένουμε μόνο από τη διατροφή μας να μας κάνει καλά. Αυτό που λέμε είναι πως μια σωστή και οργανωμένη διατροφή θα μας βοηθήσει και θα μας προστατέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άλλωστε, «είμαστε ό,τι τρώμε».

Και τι τρώμε σήμερα; Φαγητά με τζίντζερ!

Το τζίντζερ είναι γνωστό σε όλους πλέον. Το έχουμε δει είτε σε μορφή σκόνης, είτε ολόκληρο, με τη ρίζα του δηλαδή, στον πάγκο με τα λαχανικά και τα φρούτα.

Πρόκειται για ένα φυτό του οποίου η ρίζα θεωρείται, σύμφωνα και με επιστημονικές μελέτες, εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία μας. Έχει αρκετά έντονη γεύση, οπότε θα ήταν συνετό να χρησιμοποιείται με μέτρο στις διάφορες συνταγές. Τι το θαυματουργό έχει όμως αυτή η ρίζα που είναι γνωστή και ως πιπερόριζα;

Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν, το τζίντζερ θεωρείται ότι :

α) Είναι αντιοξειδωτική τροφή

β) Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μπορεί δηλαδή να μειώσει την αίσθηση του πόνου

γ) Λειτουργεί σαν ασπίδα κατά της ναυτίας

δ) Πιθανώς να έχει αντικαρκινική δράση. Όταν μιλάμε για τροφές που έχουν αντικαρκινική δράση, είναι προφανές πως δε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι, μιας και ο καρκίνος είναι μία νόσος που βασανίζει την ιατρική επιστήμη μέχρι και σήμερα.  Όμως, διάφορες μελέτες που γίνονται κατά καιρούς, βρίσκουν σύνδεση μεταξύ κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών και μειωμένης πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου ή έστω τύπων καρκίνου. Μία λοιπόν από τις φυτικές τροφές που δείχνουν να έχουν αντικαρκινική δράση είναι και το τζίντζερ.

Πέρα απ’ αυτές τις εξαιρετικά ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, το τζίντζερ περιέχει Βιταμίνη C, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο.

Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια