Ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου,  η British Dietetic Association, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη σωστή διατροφή,  δήλωσε πως «μία καλά οργανωμένη vegan διατροφή είναι κατάλληλη, ασφαλής αλλά και υγιεινή για ανθρώπους όλων των ηλικιών». Η δήλωση αυτή έγινε σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο έφερε μάλιστα και την υπογραφή του διευθύνοντα σύμβουλου του οργανισμού.

Σύμφωνα με τη British Dietetic Association, το να είσαι vegan και να τρέφεσαι σωστά είναι κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν ενήλικες αλλά και παιδιά, καθώς όπως προαναφέραμε η vegan διατροφή είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια της ζωής. Όταν λέμε βέβαια «όλα τα στάδια της ζωής μας», εννοούμε και την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς και την περίοδο του θηλασμού.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάποιον ο οποίος είναι κοντά στο να λάβει τη μεγάλη απόφαση και να γίνει vegan ή για κάποιον ο οποίος είναι ήδη vegan, να γνωρίζει από όσο το δυνατόν περισσότερους επίσημους και αναγνωρισμένους φορείς πως η vegan διατροφή είναι επαρκής, κατάλληλη, ασφαλής και ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία.

Να σημειώσουμε επίσης, πως ο οργανισμός αυτός δεν είναι ο μόνος διατροφολογικός οργανισμός ο οποίος δηλώνει ανοιχτά πως η χορτοφαγική διατροφή είναι ακίνδυνη και υγιεινή. Τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις έχει κάνει στο παρελθόν και ο Αμερικανικός διατροφολογικός οργανισμός.

Όταν λοιπόν ακούς από επίσημα χείλη πως το να είσαι vegan είναι υγιές, τότε η απόφαση που πήρες ή που θα πάρεις γίνεται πολύ μα πολύ πιο εύκολη.

Εσύ τι περιμένεις λοιπόν;

Διαβάστε επίσης: Η άποψη των ιατρικών οργανισμών παγκοσμίως για την φυτική διατροφή

Πηγή: https://www.vegansociety.com/whats-new/news/british-dietetic-association-confirms-vegan-diets-support-healthy-living

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια