Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικανούς πολίτες και η οποία απευθυνόταν σε καταναλωτές γαλακτοκομικών προϊόντων, έδειξε πως σχεδόν οι μισοί από αυτούς προτιμούν τα μη ζωικά γάλατα, δηλαδή τα... βίγκαν!

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το 67% των ενήλικων Αμερικανών πολιτών είναι συχνοί καταναλωτές γαλακτοκομικών προϊόντων, όμως οι μισοί περίπου απ' αυτούς, επιλέγουν φυτικά γάλατα.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα κάτι για το οποίο και η ίδια η βιομηχανία γαλακτοκομικών έχει δείξει έντονη ανησυχία. Δηλαδή την μείωση της ζήτησης σε ζωικά γάλατα και την αύξηση της ζήτησης σε φυτικά.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν και σε άλλες ερωτήσεις σχετικές με το θέμα, όπως ποια «φυτικά γάλατα προτιμούν», με το γάλα αμυγδάλου να αποτελεί την πρώτη επιλογή και να ακολουθούν το γάλα καρύδας και το γάλα σόγιας.

Επίσης, το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε πως προσπαθεί να αποφύγει ή να μειώσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων γενικά. Από αυτούς, το 79% δήλωσε πως έχει δοκιμάσει τα φυτικά γάλατα.

Στην ερώτηση: «γιατί αποφεύγουν τα ζωικά γάλατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα», οι περισσότεροι επικαλέστηκαν θέματα υγείας και διατροφής, ενώ το 20% δήλωσε πως η απόφαση τους να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα αφορούσε ηθικούς λόγους που σχετίζονταν με τα ζώα και την κακοποίησή τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ξεκάθαρα πως η βιομηχανία παραγωγής φυτικού γάλακτος βρίσκεται σε «άνθιση» και πως μάλιστα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της μιας και χρόνο με το χρόνο η ζήτηση σε φυτικά γάλατα αυξάνεται.

Τόσο έρευνες που δείχνουν πως τα γαλακτοκομικά δεν αποτελούν υγιεινή επιλογή (δείτε εδώ και εδώ), όσο και οι εικόνες φρικτής βίας που προέρχονται από τις αντίστοιχες βιομηχανίες, έχουν κάνει τους καταναλωτές να στραφούν προς φυτικά γάλατα.

Αν και η συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση αφορά πολίτες άλλης χώρας, πιστεύουμε πως τα βίγκαν γάλατα είναι πλέον δημοφιλή και στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ναι μεν δεν είναι χορτοφάγοι, αλλά προτιμούν να αγοράζουν φυτικά γάλατα και όχι ζωικά (δείτε εδώ πώς να φτιάξετε σπιτικό αμυγδαλόγαλα). Πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου τα γαλακτοκομικά προϊόντα να μπουν στο περιθώριο και οι περισσότεροι καταναλωτές να προτιμούν με διαφορά τις μη βίαιες επιλογές.

Πηγή: https://www.plantbasednews.org/post/survey-reveals-only-67-of-us-adults-regularly-consume-dairy

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια