Ο Ιησούς δεν υποχρέωσε κανέναν να φάει ψάρια. Και πιθανόν να το έκανε προκειμένου να έρθει πιο κοντά στον κόσμο εκείνης της εποχής που δεν ήταν ακόμη ώριμος να εγκαταλείψει την κατανάλωση ζωικών τροφών.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μέχρι πρόσφατα οι άνθρωποι πάλευαν να επιβιώσουν. Δεν είχαν την επιλογή να μην φάνε το ένα ή το άλλο. Εμείς όμως δεν βρισκόμαστε στις ίδιες συνθήκες. Σε μεγάλο βαθμό έχουμε το πλεονέκτημα της επιλογής, της ηθικής επιλογής συμπεριλαμβανομένης.  

Στον Χριστιανισμό, η αποχή από τις ζωικές τροφές είναι ένα μέσο για διατηρεί ο άνθρωπος την ψυχή του καθαρή — απαλλαγμένη από τη θανάτωση των δημιουργημάτων του Θεού (οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, παραδείγματος χάριν δεν τρώνε ποτέ κρέας, και ακόμη και ψάρι τρώνε ελάχιστες φορές το χρόνο).

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή όλα τα πλάσματα έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό. Κάποιος που πιστεύει πραγματικά, το σέβεται αυτό και δεν τα σκοτώνει αν δεν υπάρχει λόγος επιβίωσης.

Φυσικά και τα φυτά είναι πλάσματα του Θεού. Αλλά για να τραφεί ένα ζώο σε μια κτηνοτροφική μονάδα χρειάζεται να πεθάνουν χιλιάδες φυτά, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να χορτάσει με πολύ λιγότερα. Επίσης, τα όσπρια και τα δημητριακά είναι ήδη νεκρά όταν τα μαζεύουμε∙ άρα δεν θανατώνουμε κάτι που ο Θεός επέλεξε να κρατήσει ζωντανό.

Και όσο για τα ψάρια… Μια έρευνα σχετικά με το πόσο υγιεινή τροφή είναι τα ψάρια, σε κάθε περίπτωση, θα σας πείσει ότι δεν είναι. Πολύ αμφιβάλλουμε, αν ο Χριστός θα έδινε σε κάποιον άνθρωπο της σημερινής εποχής να φάει ψάρι.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια