Η αντίληψη αυτή είναι μάλλον υπερβολική. Άλλωστε, δεν θα βρείτε κάποια ανάρτηση της σελίδας των Greek Vegans, στην οποία να υφίστανται υβριστικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε κάποιον.

Οι βίγκαν δεν θεωρούμε εχθρούς μας όσους τρώνε κρέας. Και εμείς τρώγαμε κρέας μέχρι τη στιγμή που αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από μια διατροφή που εμπεριέχει τόση βία. Και οι φίλοι μας, οι οικογένειες μας και οι σύντροφοι μας τρώνε, επίσης, κρέας, και συνεχίζουμε να τους αγαπάμε.

Προσπαθούμε, απλώς, να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι ισχύει και πόση βία και κακοποίηση κρύβεται πίσω από την κατανάλωση ζωικών τροφών.

Δεν αμφισβητούμε, βέβαια, ότι υπάρχουν κάποιοι σκληροπυρηνικοί βίγκαν που μισούν ακόμη και τα ρούχα τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον βιγκανισμό ως δικαιολογία για να εκφράσουν τον θυμό τους. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, δεν είναι επιθετικοί μόνο προς τους μη βίγκαν. Είναι επιθετικοί απέναντι σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί τους. Π.χ. άλλους βίγκαν, vegetarian, ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις κοκ.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν άλλωστε παντού.

Η πλειονότητα των βίγκαν το μόνο που θέλει είναι να μειωθεί (και ιδανικά να σταματήσει) η βία προς τα ζώα και η θανάτωση τους. Το να κρίνετε ένα σύνολο ανθρώπων από τη φανατική στάση κάποιων εκ του συνόλου, δηλαδή με βάση κάποιες εξαιρέσεις, είναι λανθασμένο και κυρίως άδικο.

Και σε περίπτωση που θέλετε να ενημερωθείτε για τις επιθέσεις που δεχόνται οι βίγκαν, διαβάστε το http://provocateur.gr/cook-book/12759/forkin-beast-kai-mia-merida-karma-giati-oi-vegans-trwne-kraksimo. Το κείμενο δεν έχει γραφτεί από βίγκαν!

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια