Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης, ή ολικής
  • 50 ml λάδι
  • 50 ml ξύδι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό 

Εκτέλεση

 
  1.  Σε μια λεκάνη ρίξτε όλα τα στεγνά υλικά. Κάντε μια λακούβα στην μέση και προσθέστε το λάδι, το ξύδι και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με το χέρι ή μίξερ-σύρμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη, σαν του ψωμιού.
  2.  Το σκεπάζετε με μια πεσέτα και το αφήνετε να δέσει.
  3. Λαδώστε το ταψί, ανοίξτε την μισή ζύμη με ένα πλάστη και απλώστε την στο ταψί ώστε οι άκριες να περισσεύουν ελαφρά έξω από αυτό. Απλώστε πάνω στο φύλο την γέμιση της αρεσκείας σας και σκεπάστε την με το υπόλοιπο φύλο κόβοντας τις άκριες που περισσευουν έξω από το ταψί, και διπλώνοντας τις άκριες προς τα μέσα.
  4. Ψήστε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει (περίπου για 45 λεπτά).

Καλή σας όρεξη!

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια