Συστατικά

Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

Για το κέικ

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ ποτήρι χυμό παντζάρι
  • 1  ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τους κύβους, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό από το παντζάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, για 50 λεπτά.

Για το γλάσο:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε.  Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια