Παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να φτάσει κοντά στον πιο μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ώστε να τραβήξει φωτογραφίες από την επιφάνειά του, παρά το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να διασπάσουμε σωματίδια στο CERN, παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει εδώ και χρόνια στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών, παρά το γεγονός ότι τεχνολογικά η ανθρωπότητα βρίσκεται «στο μέλλον», εντούτοις στο παρόν σκοτώνουμε ακόμη ζώα και τα γδέρνουμε για λόγους… μόδας!

Πάντα όταν αναφερόμαστε στις σχέσεις μεταξύ «ανθρώπων και ζώων», παρατηρούμε ότι βρισκόμαστε σε εποχές μεσαίωνα. Η βία που δέχονται τα ζώα από τους ανθρώπους είναι αδιαμφισβήτητα τεράστια και ξεπερνά κάθε όριο. Όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί στο παρελθόν, «οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι να ψάχνουν τον δικό τους Θεό και να φοβούνται το κακό (το σατανά π.χ.), με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιούν ότι οι ίδιοι αποτελούν το επίγειο και ενσαρκωμένο κακό για τα ζώα. Αν τα ζώα λοιπόν είχαν και εκείνα θρησκείες, τότε εμείς θα ήμασταν σίγουρα ο διάβολος για αυτά».

Ένας ακόμη λόγος που επαληθεύει την κόλαση την οποία έχουμε δημιουργήσει για τα ζώα αποτελεί η παραγωγή γούνας και άλλων ενδυμάτων ή αξεσουάρ, τα οποία έχουν ως βασική πρώτη ύλη προφανώς… το δέρμα ζώων.

Ποια όμως είδη ζώων είναι αυτά που γίνονται πιο συχνά θύματα της ανθρώπινης μόδας.

1.Φώκιες

Αυτό το υπέροχο πλάσμα είναι ένα από τα θύματα της ανθρώπινης παραφροσύνης. Ακόμη και μωρά φώκιας δολοφονούνται κατά χιλιάδες, είτε από σφαίρα, είτε ακόμη και με απανωτά χτυπήματα με τσεκούρι ή με ένα ειδικό ρόπαλο που ονομάζεται «Hakapik» και χρησιμοποιείται κυρίως για να σκοτώνονται φώκιες...

2. Λαγοί

Είναι ένα πραγματικά αθώο και αξιαγάπητο ζώο. Όσο αθώο και αν είναι όμως, ο άνθρωπος το σκοτώνει και αυτό για τη γούνα του. Πολλοί λαγοί σκοτώνονται σχεδόν με το που γεννιούνται, σε ειδικές φάρμες που τα εκτρέφουν για αυτόν τον λόγο.

3. Αλεπούδες

Η αλεπού είναι ένα πανέμορφο ζώο. Τόσο όμορφο που ο άνθρωπος αποφάσισε πως πρέπει να το σκοτώνει, να το γδέρνει και να φοράει την πανέμορφη γούνα του ξεκάθαρα για λόγους «αισθητικής». Τι πιο «φυσιολογικό» άλλωστε; Αν κάτι είναι όμορφο και το θαυμάζεις, το σκοτώνεις για να του πάρεις την ομορφιά.(!)

4. Πρόβατα

Σε πολλούς το μυαλό πηγαίνει στο κούρεμα του προβάτου, το οποίο στο μυαλό τους γίνεται χωρίς ίχνος βίας πάνω στο ζώο. Φυσικά κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει (και αν ισχύει θα αποτελεί εξαίρεση), αλλά υπάρχει και το «κούρεμα» το οποίο γίνεται μόνο μία φορά, σε πρόβατο ηλικίας περίπου ενός έτους και μετά το κούρεμα αυτό το πρόβατο σφάζεται.

5. Αρνιά

Πολλά αρνάκια σκοτώνονται, όταν ακόμη βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους.
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να είναι το δέρμα τους όσο πιο απαλό και μαλακό γίνεται.(!)

6. Μινκ

Τα μινκ σκοτώνονται από τον άνθρωπο κατά χιλιάδες κάθε χρόνο. Η γούνα τους θεωρείται σύμβολο χλιδής, καθώς λίγοι είναι σε θέση να πληρώσουν για αυτήν.
Ο αποτρόπαιος τρόπος με τον οποίον σκοτώνονται για τη γούνα τους είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ ουκ ολίγες φορές. Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας δείξει ελληνικά και ξένα άρθρα να μιλούν για τη βαρβαρότητα του ανθρώπου απέναντι σε αυτό το είδος ζώου. Προσοχή όμως, γιατί οι εικόνες ενδέχεται να σας σοκάρουν.

7. Κάστορες

Ο άνθρωπος είδε τους κάστορες, τους παρατήρησε, τους θαύμασε και αποφάσισε πως αυτό που «φοράνε» το θέλει πάνω του. Έτσι τους σκότωσε και έφτιαξε γούνες με το δέρμα τους για να περπατάει περήφανος στους δρόμους. Άλλωστε τι είμαστε; Τίποτα πρωτόγονοι; Αν δεν φορέσουμε γούνα κάστορα για να κυκλοφορήσουμε τι θα φορέσουμε;

8. Κογιότ

Ένα ακόμη είδος ζώου που έχει υποφέρει και συνεχίζει να υποφέρει μέχρι σήμερα. Χιλιάδες κογιότ πιάνονται, κλείνονται σε κλουβιά και αργότερα σκοτώνονται από ανθρώπινο χέρι και γδαίρνονται. Και όλα αυτά για την παραγωγή γούνας και μπουφάν. Το πιο τραγικό; Πως οι πωλήσεις τέτοιων ρούχων προσφέρουν εκατομμύρια στους παραγωγούς τους. Ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά παρά το γεγονός πως η βία που κρύβεται από πίσω ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

9. Τσιντσιλά

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος μόλις δει ένα τσιντσιλά είναι το «πόσο χαριτωμένο είναι». Ενώ η πρώτη ενέργεια που θα σκεφτεί να κάνει θα είναι να το χαϊδέψει. Σίγουρα όχι να το σκοτώσει, να του αφαιρέσει το δέρμα, και αφού σκοτώσει κάμποσα ακόμα από αυτά, να φτιάξει μια μεγάλη γούνα και να την φορέσει. Αν εσείς δε θα το σκεφτόσασταν ποτέ αυτό, τότε γνωρίζετε πως άλλοι το έχουν ήδη σκεφτεί, το κάνουν στην πράξη και πλουτίζουν εις βάρος αυτού του αθώου πλάσματος.

10. Σκύλοι και γάτες

Φαίνεται απίστευτο, κι όμως στην Κίνα κυκλοφορούν παλτά από σκύλο και γάτα! Επίσης πολλές φορές οι "ψεύτικες" γούνες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες είναι στην πραγματικότητα από σκύλους ή άλλα ζώα.

Αν έχετε στο σπίτι σας σκύλο ή γάτα, τότε κοιτάξτε τα και σκεφτείτε αν θα άξιζε να χάσουν τη ζωή τους για να φορέσει κάποιος τη γούνα τους. Αν η εικόνα αυτή, του να σκοτώνει κάποιος τη γάτα ή το σκύλο σας και μετά να φοράει τη γούνα του, σας σοκάρει, τότε μένει μόνο να σκεφτείτε πως και τα υπόλοιπα προαναφερθέντα ζώα δε διαφέρουν σε τίποτα με τον μικρό σας φίλο και σύντροφο.

Όλα είναι αθώα, αβοήθητα και απροστάτευτα ζώα που θέλουν απλά να επιβιώσουν.

Εσείς πιστεύετε ότι αξίζει τόση βία για λόγους ενδυμασίας, από τη στιγμή μάλιστα που οι νέες τεχνικές και τεχνολογία μας προσφέρουν τέλεια τεχνοδέρματα, απίστευτες ψεύτικες γούνες και πολλές άλλες καταπληκτικές επιλογές, τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά και στυλιστικά;

Πηγή:https://www.petakids.com/photos/animals-people-wear/

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια