Τίποτα δε συγκρίνεται με τα ταξίδια, τους νέους προορισμούς, τα καινούρια μέρη και αξιοθέατα, τις φρέσκες εμπειρίες. Το να γνωρίζεις καλύτερα τον κόσμο είναι πραγματικά  μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις.

Αν αγαπάς τα ταξίδια και τυχαίνει να είσαι και βίγκαν, είναι σημαντικό να ξέρεις ποιοι προορισμοί είναι φιλικοί προς τον τρόπο ζωής σου. Και όταν λέμε «φιλικοί προς τον τρόπο ζωής σου» εννοούμε τη βίγκαν διατροφή. Αν και σίγουρα μπορείς να βρεις παντού βίγκαν επιλογές όπως σαλάτες, ρύζι, ψωμί, κλπ θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις ποιοι σε ποιους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα απολαύσεις υπέροχα βίγκαν πιάτα!

1) Βερολίνο

Η γερμανική πρωτεύουσα δεν αποτελεί μόνο κλασικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά και μία πόλη στην οποία πλέον ο βιγκανισμός έχει ιδιαίτερη θέση.

Με πάνω από 55 αποκλειστικά βίγκαν εστιατόρια και πάνω από 320 φιλικά προς τους χορτοφάγους, το Βερολίνο είναι μία πόλη στην οποία το να είσαι βίγκαν είναι παιχνιδάκι. Από ωμά βίγκαν πιάτα (για ωμοφάγους), βιολογικά πιάτα για τους υγιεινιστές, gourmet κουζίνα και πίτσες, μέχρι βίγκαν ντονέρ, μπέργκερ, μακαρονάδες και brunch. Στο Βερολίνο ένας βίγκαν πραγματικά θα βρει ό,τι χρειάζεται για να γεμίσει την κοιλιά του.

2) Βαρσοβία

Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας θα βρείτε αρκετές επιλογές αποκλειστικά για βίγκαν.

Υπάρχουν πάνω από 38 βίγκαν εστιατόρια, καθώς είναι μία πόλη στην οποία ο βιγκανισμός άνθισε πολύ γρήγορα. Μπορείτε να βρείτε από βίγκαν junk food έως πιο υγιεινά πιάτα αλλά και τοπικές πολωνικές συνταγές σε βίγκαν εκδοχή. Επίσης, θα βρείτε πάνω από 118 επιπλέον φιλικά για τους βίγκαν εστιατόρια.

3) Los Angeles

Και ποιος δε θα ήθελε να επισκεφτεί την διάσημη Πόλη των Αγγέλων; Ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, είναι μία πόλη που πρέπει να επισκεφτείς, αν διαθέτεις το ανάλογο κεφάλαιο φυσικά, καθώς είναι κομματάκι ακριβή.

Εκτός από Πόλη των Αγγέλων όμως, θα μπορούσε να είναι και Πόλη των Βίγκαν, μιας και οι επιλογές που έχει ένας βίγκαν εκεί είναι ουκ ολίγες. Στο Los Angeles λοιπόν, υπάρχουν πάνω από 73 βίγκαν εστιατόρια ενώ πάνω από 243 εστιατόρια προσφέρουν πολλές χορτοφαγικές επιλογές.

4) Τελ Αβίβ

To Ισραήλ είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό βίγκαν παγκοσμίως, μιας και οι βίγκαν αποτελούν το 8% περίπου του συνολικού πληθυσμού. Συνεπώς, είναι επόμενο οι μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ να έχουν το βιγκανισμό σε μεγάλη εκτίμηση.

Το Τελ Αβίβ λοιπόν αποτελεί έναν βίγκαν παράδεισο. Όχι άδικα, κάποιοι θεωρούν το Τελ Αβίβ την «πρωτεύουσα του βιγκανισμού». Πέρα από τις αμέτρητες  βίγκαν επιλογές είναι και η κουλτούρα της πόλης  που είναι πολύ φιλική προς τους βίγκαν.

Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως στο Τελ Αβίβ λαμβάνουν χώρα δράσεις για τα δικαιώματα των ζώων ενώ πρόσφατα έγινε μία τεράστια διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν βίγκαν από όλον τον κόσμο.

5) Λονδίνο

Δε νοείται άνθρωπος πολυταξιδεμένος που να μην έχει επισκεφτεί το Λονδίνο. Μία πόλη ιστορική με πολλά αξιοθέατα, μια πόλη που πλέον είναι και εξαιρετικά φιλική προς τους βίγκαν.

Άλλωστε, οι Άγγλοι έχουν αγκαλιάσει το βιγκανισμό, δεδομένου κιόλας ότι ο δημιουργός του βιγκανισμού, ο Donald Watson, ήταν Άγγλος. Στο Λονδίνο λοιπόν υπάρχουν πάνω από 79 βίγκαν εστιατόρια, ενώ υπάρχουν φιλικές προς τους βίγκαν καφετέριες, φούρνοι και φαστφουντάδικα.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια