Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ότι οι σκηνές από σφαγεία που δείχνουν ζώα να κακοποιούνται και να ταλαιπωρούνται παρουσιάζουν μεμονωμένα περιστατικά και όχι την ακριβή γενική εικόνα. Άλλοι πιστεύουν ότι τα ζώα σφάζονται με ‘όμορφο’ τρόπο γιατί η όποια ταλαιπωρία μειώνει την ποιότητα του κρέατος.

Καταρχάς ποιος νομίζετε ότι πάει να δουλέψει σε σφαγείο; Ποιος αντέχει να είναι μέσα σε σκατά, ούρα, αίματα, κραυγές αγωνίας και πόνου; Ένας φυσιολογικός άνθρωπος; Μόνο κάποιος που πραγματικά δε νοιάζεται καθόλου για τα ζώα θα αντέξει να μείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσο για το ότι αλλοιώνεται το κρέας και γίνεται σκληρό. Θα είχε νόημα ως επιχείρημα αν δεν υπήρχαν άφθονα χημικά τα οποία κάνουν το κρέας απαλό. Όπως βέβαια και διαδικασίες επεξεργασίας πριν βγει στην αγορά. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, είναι η παπαΐνη. Ακόμη και αν ένα κομμάτι κρέας είναι πιο σκληρό από σόλα παπουτσιού με λίγη παπαΐνη θα γίνει απίστευτα μαλακό.

Πιστεύετε ότι στα σφαγεία όπου πρέπει να παραδώσουν συγκεκριμένο αριθμό ζώων για να προχωρήσει η παραγωγή και να φύγει το φορτηγό, στεναχωριούνται αν θα ταλαιπωρηθεί το ζώο; Μέχρι και ζωντανά τα γδέρνουν.

Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο με αντίστοιχα περιστατικά και κάθε μέρα βγαίνουν στην δημοσιότητα και άλλα. Όποτε μπαίνει κρυφή κάμερα σε κτηνοτροφική μονάδα ή σφαγείο τα ίδια καταγράφει.

Πώς προκύπτει το μεμονωμένα; Επειδή αυτό βολεύει τον μέσο κρεατοφάγο να πιστεύει; Δηλαδή στις πόσες χιλιάδες βίντεο σταματάει να είναι κάτι μεμονωμένο;

Αλλά να δεχτούμε ότι είναι μεμονωμένα όλα αυτά τα περιστατικά. Γνωρίζετε από που προέρχεται το κρέας που τρώτε; Γνωρίζετε αν είναι από σφαγείο που μιλάνε στα ζώα στον πληθυντικό και περιμένουν να πεθάνουν στον ύπνο τους ή τα κακοποιούν με τον χειρότερο τρόπο;

Προφανώς δεν γνωρίζετε. Άρα τρώγοντας κρέας υποστηρίζετε και μονάδες που κακοποιούν τα ζώα.

Ακολουθούν ενδεικτικά βίντεο με "μεμονωμένα" περιστατικά.

Gas Chambers?! How blind can humanity be?

Austria's killing facilities exposed: living souls sent to gas chambers. How blind can we be?A new undercover footage released by VGT Austria reveals the sadistic, inexcusable routine behind our daily food choices.Watch more clips at VGT Slaughterhouse Scandal.

Posted by Best Video You Will Ever See on Tuesday, December 1, 2015

https://www.facebook.com/vegansgreece/videos/1841038609456984/

Διαβάστε επίσης:

Μαθητής ετών 17: Κυρία, αυτό το έσωσα δεν θα το σφάξω ποτέ!

Σοκαριστικές σκηνές κακοποίησης ζώων σε σφαγείο της Γαλλίας

http://gr.euronews.com/2016/07/22/animal-cruelty-is-violence-inherent-to-abattoirs

http://vancouversun.com/news/local-news/foi-documents-show-over-25-per-cent-of-b-c-dairy-farms-failed-inspection

http://www.nytimes.com/interactive/2016/10/09/magazine/meat-industry-transparency-fight.html

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια