Ας αντιστρέψουμε την ερώτηση. Ισχύει ότι όλοι οι δικτάτορες και σφαγείς κατά την διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας έτρωγαν κρέας; Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποδεικνύει τίποτα σχετικά με την κρεατοφαγία.

Είναι λογικό ότι ένα άτομο που δεν είχε σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, δε θα είχε σεβασμό ούτε για τη μη ανθρώπινη ζωή. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς είχε το δικό του σφαγείο και το δικό του χασάπικο σύμφωνα με το Eternal Treblinka από τον Charles Patterson.

Ο Χίτλερ μπορεί να πειραματίστηκε με τη χορτοφαγική διατροφή (μετά από συμβουλή του γιατρού του για την υγεία του), αλλά δεν σταμάτησε ποτέ εντελώς να καταναλώνει προϊόντα ζωικής προέλευσης. Πολλοί μάρτυρες έχουν βεβαιώσει ότι ο Χίτλερ έτρωγε μπουλέτες συκωτιού, λουκάνικα Βαυαρίας, γεμιστά πιτσούνια και χαβιάρι.

Αναφορές από προσωπικούς του σεφ και σεφ ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν ότι ο Χίτλερ έτρωγε ζωικά πιάτα ή πιάτα με ζωικά προϊόντα. π.χ. στην τροφή του προσέθεταν ζωικούς αδένες και μυελό των οστών.

Σύμφωνα με τον Robert Payne (βιογράφος του Χίτλερ), ο ισχυρισμός της φυτοφαγίας επινοήθηκε από τον Γκέμπελς για να προσδώσει στη μορφή του Χίτλερ ασκητικό χαρακτήρα, όπως του Γκάντι.

Ο συγγραφέας Rynn Berry υποστηρίζει ότι αν και ο Χίτλερ μείωσε την ποσότητα του κρέατος στη διατροφή του, ποτέ δε σταμάτησε τελείως ή για σημαντικό χρονικό διάστημα την κατανάλωση κρέατος. Κατά τα φαινόμενα, μετά το θάνατο της ανιψιάς του Angela Geli Raubal το 1931, ο Χίτλερ έγινε φυτοφάγος, αλλά συνέχισε να τρώει το αγαπημένο του πιάτο με τα συκωτάκια (που σαφώς τον κάνει ΜΗ φυτοφάγο).

Εκείνη την εποχή, φέρεται ότι να είπε πως το να τρως κρέας ισοδυναμεί με το να τρως πτώμα (είχε μια στιγμή διαύγειας). Το γεγονός ότι ο Χίτλερ προσπάθησε να γίνει φυτοφάγος για την βελτίωση της υγείας του, δεν έχει καμία σχέση απολύτως με την εγκυρότητα του βιγκανισμού.

Κάποιος μπορεί να είναι φυτοφάγος για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό προς τα άλλα ζώα. Αντίθετα, η ουσία του βιγκανισμού βρίσκεται πάντα σε άμεση σχέση με την ηθική και τη μη συμμετοχή στα βίαια εγκλήματα εναντίον των μη ανθρώπινων ειδών. Το ότι ο Χίτλερ ήταν φυτοφάγος δεν ευσταθεί και οπωσδήποτε δεν ήταν βίγκαν.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια