Πολύς κόσμος αναρωτιέται για ποιους λόγους οι βίγκαν δεν τρώνε αβγά. Αφού ούτε σφάζεται η κότα για να τα πάρουμε, ούτε ταλαιπωρείται με κάποιο άλλο τρόπο. Δυστυχώς η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Για του λόγου το αληθές, παρακολουθήστε τα βίντεο που παραθέτουμε από την βιομηχανία αβγών.

Καταρχάς τα αρσενικά κοτοπουλάκια είναι άχρηστα για την παραγωγή αβγών. Οπότε η βιομηχανία μόλις γεννηθούν τα πετάει σε ένα τεράστιο μπλέντερ και τα αλέθει ζωντανά προκειμένου να τα ξεφορτωθεί. Ό,τι βγαίνει από το μπλέντερ αυτό καταλήγει σε τροφές για σκύλους και γάτες.

Επιπλέον οι κότες περνάνε όλη τους τη ζωή σε κλουβιά περίπου όσο ένα φύλλο Α4. Όχι απλώς δεν μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους αλλά ούτε καν να κουνηθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσουν απίστευτο στρες και να αυτοτραυματίζονται. Γι' αυτό η βιομηχανία πριν τις βάλει στο κλουβί τους ακρωτηριάζει το ράμφος. Χωρίς φυσικά καμία αναισθησία.

Και αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει όταν οι κότες πάυουν να παράγουν αρκετά αβγά, μπορείτε να δώσετε μόνοι σας την απάντηση. Τις σφάζουν.

Επίσης υπάρχει ο μύθος ότι τα αβγά είναι υγιεινή τροφή και απαραίτητη για τον άνθρωπο. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Διαβάζοντας τις έρευνες στο τέλος του άρθρου θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τα αβγά δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας.

Egg consumption and the risk of type 2 diabetes mellitus: a case-control study.

Egg consumption and risk of type 2 diabetes in men and women.

Egg consumption in relation to cardiovascular disease and mortality: the Physicians' Health Study.

Egg consumption and risk of type 2 diabetes in older adults

Egg consumption and the risk of diabetes in adults, Jiangsu, China.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια