Ένας Ιρλανδός κρεοπώλης κρίθηκε ένοχος για επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος ενός vegan ακτιβιστή.

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ακτιβιστές μπήκαν στο κρεοπωλείο του, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις σφαγές των ζώων.

Οι ακτιβιστές διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως: «δεν είναι τροφή, είναι βία».

Ο σκοπός των ακτιβιστών, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, ήταν να ενημερώσουν τους πελάτες σχετικά με τα προϊόντα τα οποία αγόραζαν.  Ήθελαν να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη βία η οποία κρύβεται πίσω από το κρέας.

Κάπου εκεί τα πράγματα ξέφυγαν όταν ο κρεοπώλης όρμησε πάνω σε έναν από τους διαδηλωτές και τον χτύπησε. Το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο κρεοπώλης οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ενώπιον των δικαστών δήλωσε αθώος, καθώς όπως υποστήριξε βρισκόταν σε «αυτοάμυνα».  Tο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιαιοπραγία, αλλά χωρίς ποινή.

Θα αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος να κριθεί ένοχος χωρίς να του επιβληθεί κάποια ποινή από τις δικαστικές αρχές (φυλάκιση ή πρόστιμο).

Η απάντηση ήρθε από τον δικαστή,  Peter King, ο οποίος άφησε τον McAtamney  (τον κρεοπώλη) ελεύθερο, χωρίς ποινή, καθώς , όπως υποστήριξε,  όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν (είναι συνταγματικό δικαίωμα), αλλά η συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν έτσι «φτιαγμένη» που επιζητούσε κάποια τέτοιου είδους αντίδραση.

Ο δικαστής πρόσθεσε: «Δε θεωρώ πως ο κ. McAtamney ήταν σε άμυνα και για αυτό επιτέθηκε στον διαδηλωτή, θεωρώ όμως ότι έπεσε στην παγίδα και αναγκάστηκε να φερθεί με αυτόν τον βίαιο τρόπο».

Ο vegan ακτιβιστής και διαδηλωτής Sean Allen, ο οποίος ήταν και το θύμα της παραπάνω επίθεσης, δήλωσε πως η διαμαρτυρία είχε καθαρά ειρηνικό χαρακτήρα και σκοπός του ίδιου και των υπόλοιπων ακτιβιστών ήταν να πληροφορήσουν τον κόσμο σχετικά με τα ζώα. Δήλωσε πως τα ζώα δεν έχουν φωνή, οπότε αυτοί ήταν η φωνή τους.

Το συμπέρασμά μας; Να προσέχετε όταν διαμαρτύρεστε οργανωμένα για κάτι, γιατί ναι μεν είναι συνταγματικό και ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά αν φάτε μερικές ψιλές ο θύτης πιθανώς να απαλλαχθεί και να αφεθεί ελεύθερος γιατί οι… vegans προκαλούν.

Πηγή: https://www.plantbasednews.org/post/no-jail-time-butcher-found-guilty-assaulting-vegan

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια