1.    Θανάτωση με χτυπήματα

Τα γουρουνάκια που είναι πολύ άρρωστα ή που δεν μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, τα σκοτώνουν χτυπώντας  το κεφάλι τους στο τσιμεντένιο πάτωμα.

   2.    Κόψιμο κεράτων

Οι κτηνοτρόφοι καίνε ή πριονίζουν τα κέρατα των μοσχαριών χωρίς αναισθητικό. Αυτή η βάναυση πρακτική, που συχνά προκαλεί μολύνσεις, είναι 100% νόμιμη.

    3.   Κόψιμο ουράς

Αν και είναι παράνομο σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, το κόψιμο της ουράς είναι μια συνήθης πρακτική. Γίνεται αποκοπή του δέρματος, των νεύρων και των κόκαλων της ουράς των μοσχαριών χωρίς παυσίπονα.

   4.    Ακρωτηριασμός ράμφους

Εφαρμόζεται από τις πτηνοτροφικές βιομηχανίες. Το επώδυνο κόψιμο του ράμφους των πουλιών γίνεται συνήθως με μια καυτή λεπίδα.

    5.   Ευνουχισμός

Λίγο μετά την γέννα, τα αρσενικά γουρουνάκια ευνουχίζονται χωρίς καμία χρήση παυσίπονων. Οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν μια λεπίδα ή νυστέρι για να κόψουν τους όρχεις .

    6.   Πολτοποίηση

Από την στιγμή που τα αρσενικά κοτοπουλάκια δεν κάνουν αβγά και δεν μεγαλώνουν  αρκετά γρήγορα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως κρέας, σκοτώνονται μέσα σε λίγες ώρες από την εκκόλαψη τους. Αυτά τα μικρά ζώα συχνά αλέθονται ζωντανά σε πολτοποιητές.

    7.  Εγκλωβισμοί

Σε μια προσπάθεια για αύξηση του κέρδους, τα ζώα στις βιομηχανικές μονάδες κρατούνται στριμωγμένα σε μέρη με ελάχιστο χώρο και πολλά δεν θα δουν το φως του ήλιου μέχρι την μεταφορά τους στο σφαγείο.

    8.   Υπερβολική χρήση αντιβιοτικών

Επειδή οι κτηνοτροφικές μονάδες είναι βρώμικες, οι ασθένειες και οι μολύνσεις είναι συχνό φαινόμενο. Το 80% των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ χορηγούνται στα ζώα εκτροφής. Ενώ αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται κάποιες φορές για πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών των ζώων, χρησιμοποιούνται επίσης για να αναπτυχθούν τα ζώα πιο γρήγορα.

    9.   Κανιβαλισμός

Για μείωση κόστους, εκτροφείς κοτόπουλων και γουρουνιών κάποιες φορές χρησιμοποιούν τα σώματα των πεθαμένων ζώων ως τροφή για τα υπόλοιπα.

  10.  Χωρισμός οικογενειών

Στην σημερινές φάρμες τα μωρά συχνά αρπάζονται από τις μητέρες τους, κάτι που οδηγεί σε σοβαρό στρες και για την μητέρα και για το μικρό της.

Αυτές οι λυπηρές και βάρβαρες πράξεις είναι ΟΛΕΣ 100% νόμιμες. Μπορείτε να βοηθήσετε να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα επιλέγοντας μια βίγκαν διατροφή.

Πηγή: https://mercyforanimals.org/10-things-that-happen-to-farmed-animals-every

Μετάφραση: Τίνα Πετριτσοπούλου

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια