Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Κίνα σφαγιάζονται για το κρέας τους 10 εκατομμύρια σκύλοι και 4 εκατομμύρια γάτες. Η λειτουργία των σφαγείων σκύλων και γατών, καθώς και η διανομή και πώληση του κρέατός τους είναι απολύτως νόμιμη στη συγκεκριμένη χώρα.

Σφαγμένοι σκύλοι προς πώληση

Υποθέτουμε ότι μάλλον βρίσκετε αυτή την πληροφορία αρκετά έως πολύ σοκαριστική, εξίσου, ίσως, με το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες του ισλαμικού κόσμου είναι απολύτως νόμιμο να χτυπάς τη σύζυγο και τα παιδιά σου ή ότι μέχρι το 2009 ήταν νόμιμο να βιάσεις τη σύζυγο σου στην Ελλάδα.

Κι επειδή μπορεί να σκεφτείτε ότι ταυτίζουμε τον βιασμό ή την ενδοοικογενειακή βία με την κατανάλωση κρέατος, πρέπει να καταστήσουμε απολύτως ξεκάθαρο πως όχι, σε καμία περίπτωση δεν τα ταυτίζουμε.

Απλώς χρησιμοποιούμε το κριτήριο της νομιμότητας που αναφέρει ο μέσος κρεατοφάγος, ότι, δηλαδή, κάποιος ενοχλείται από κάτι όχι επειδή είναι βίαιο αλλά επειδή είναι παράνομο. Επομένως, αν το κριτήριο είναι η νομιμότητα, τότε, το να κακοποιείς την οικογένειά σου σε χώρες όπου δεν απαγορεύεται, είναι αποδεκτό.

Στις χώρες όπου η ενδοοικογενειακή βία είναι νόμιμη, μάλλον θα είναι και ηθική...

Εμείς πάλι διαφωνούμε με αυτή την άποψη. Είμαστε εναντίον κάθε μορφής βίας, νόμιμης ή παράνομης. Ακόμη κι αν ήταν νόμιμο να κακοποιείς τον σκύλο σου, πάλι θα μας ενοχλούσε. Και ακόμη, το ότι είναι νόμιμο να σκοτώνεις γουρούνια, πάλι μας ενοχλεί. Εν ολίγοις, δεν μας αφορά η νομιμότητα ή μη της βαρβαρότητας και κακοποίησης. Τη θεωρούμε ανήθικη σε κάθε της μορφή.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια