Το Sillage ξεκίνησε το 2013 σαν ένα κατάστημα με φυτικά καλλυντικά και αρώματα. Το όνομα φυσικά δεν ήταν τυχαίο! Sillage είναι το αόρατο αποτύπωμα που αφήνεις με το άρωμα σου περπατώντας ή όταν φεύγεις από ένα χώρο.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, "Μεγαλώσαμε με ζώα και πάντοτε λέγαμε πόσο τα αγαπούσαμε, χωρίς να έχουμε κάνει την σύνδεση του πόσο αντιφατικό είναι να λες πως αγαπάς τα ζώα, αλλά να πουλάς προϊόντα που έχουν πειραματιστεί σε αυτά ή περιέχουν παράγωγα τους. Όταν το συνειδητοποιήσαμε και επιλέξαμε να ακολουθήσουμε vegan τρόπο ζωής, το κατάστημα ήταν ήδη 3 χρόνια σε λειτουργία. Όταν αγαπάς την δουλειά σου δεν μπορεί παρά να είναι και μια προέκταση σου, άρα έπρεπε να κάνουμε το βήμα και στην επιχείρηση μας".

Βέβαια η μετάβαση ήταν λίγο δύσκολη καθώς το Sillage έμοιαζε να μην ανήκει πουθενά. Από τη μια οι υπάρχοντες πελάτες δεν μπορούσαν πλέον να αγοράσουν τα προϊόντα που έβγαιναν από τον κατάλογο του καταστήματος και αντικαθίστούνταν με vegan επιλογές. Από την άλλη πλευρά οι βίγκαν ήταν διστακτικοί δεδομένου ότι το Sillage δεν ήταν ακόμη αμιγώς vegan επιχείρηση λόγω του ήδη υπάρχοντος στοκ που χρειαζόταν χρόνο για να πουληθεί.

Σήμερα, το Sillage δεν είναι μόνο το αρωματικό αποτύπωμα που αφήνουμε στο πέρασμα μας. Πολύ περισσότερο είναι το αποτύπωμα που οι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές αφήνουμε στον πλανήτη με τις καθημερινές επιλογές μας. Μάλιστα για τον Χρήστο, τη Χρύσα και την Αριάνα είναι είναι μια επιπλέον ικανοποίηση το γεγονός ότι πλέον η δουλειά τους συνάδει πλέον με τον τρόπο ζωής και την φιλοσοφία τους.

Όπως τονίζουν βέβαια, δεν θα σταματήσουν εδώ. Κάθε μέρα προσπαθούν να βρίσκουν φυσικά προϊόντα, με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε λογικές τιμές ώστε να είναι προσιτά σε όλους. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο, υπάρχουν άλλωστε πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στο εμπόριο, εκείνοι δεσμεύονται να μην σταματήσουν την αναζήτησή και τον εμπλουτισμό της γκάμας του Sillage.

Ελπίδα τους εξάλλου είναι στο κοντινό μέλλον να μη χρειάζεται να χαρακτηρίζουμε cruelty free και vegan ένα προϊόν αφού όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται θα είναι απαλλαγμένα από κάθε μορφής βία.

https://www.sillage-store.com/eshop
facebook.com/sillage.halandri
Ανδρέα Παπανδρέου 61, Χαλάνδρι 152 32
2130307020

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου! Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια