Greek Vegans

Βίγκαν συνταγές με κουρκουμά που θα λατρέψετε!

Ακολουθούν λαχταριστές συνταγές με το γνωστό σε όλους μας κουρκουμά, που πιθανώς υπάρχει πλέον σε κάθε ντουλάπι. Κάνε κλικ στους τίτλους και θα οδηγηθείς στις συνταγές.

1. Muffins με καρότο, κουρκουμά, Chia και καρύδα.

Σου ακούγεται δύσκολο; Κακώς. Χρειάζεται προετοιμασία μόλις 35 λεπτών ενώ τα υλικά δεν είναι δύσκολο να τα βρεις. Αν θες η κουζίνα σου να γεμίσει με αρώματα, το στομάχι σου με κάτι πολύ νόστιμο αλλά και υγιεινό, τότε δες τη συνταγή αυτών των muffins. Το καλό με τα muffins αυτά είναι πως δεν έχουν ούτε ζάχαρη αλλά ούτε και λάδι, ενώ περιέχουν σημαντικότατα Ω3 λιπαρά λόγω των σπόρων Chia. Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ!

2. Σούπα με κολοκύθα και κουρκουμά

Η «pumpkin soup»  είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σήμερα. Πολλά εστιατόρια την έχουν προσθέσει στο μενού τους. Ευκαιρία λοιπόν να τη δοκιμάσεις μόνος σου, ακολουθώντας τη συνταγή. Η σούπα περιέχει επίσης καρύδα και lime, οπότε ετοιμάσου για κάτι …γκουρμέ! Μία φοβερή συνταγή, με έντονο χρώμα, γεύση και φυσικά υγιεινή.

3. Σούπερ Σαλάτα

Πρόκειται για μία βίγκαν έκδοση του γνωστού στους περισσότερους από εμάς ως «coleslaw». Είναι η γνωστή λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα που βάζουμε συνήθως στα σάντουιτς ή στα σουβλάκια μας. Με αυτή τη συνταγή όμως θα την κάνουμε πιο υγιεινή, θα προσθέσουμε κουρκουμά και θα «βιγκανοποιήσουμε» τη μαγιονέζα.

4. Υγιεινός, αντιφλεγμονώδης χυμός

Ώρα να γίνεις καλά και να πάρεις λίγο τα πάνω σου, ειδικά αν είσαι άρρωστος.  Αλλά κι αν δεν είσαι ο χυμός αυτός δίνει ένα μικρό «boost» στην υγεία σου. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα χυμό «βόμβα υγείας» με ανανά, αγγούρι, κουρκουμά και κανέλα. Σίγουρα αυτό το συνδυασμό δεν τον έχεις ξανασυναντήσει.

5. Καφές με κουρκουμά

Πλέον πολλά μαγαζιά προσφέρουν καφέ με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα μπαχαρικών. Στη συνταγή αυτή, δοκιμάστε σπιτικό καφέ με κουρκουμά, έναν συνδυασμό με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κουρκουμάς όχι μόνο δίνει χρώμα και γεύση στα φαγητά,  αλλά έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας. Καλό είναι να τον καταναλώνουμε με μαύρο πιπέρι ή/και κατά το φαγητό καθώς τα λιπαρά και η πιπερίνη ενισχύουν τη δράση του. 

Ωστόσο, ας είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωσή του και ας μην τον καταναλώνουμε σε υπερβολικές ποσότητες, καθώς μπορεί να μειώσει την απορρόφηση σιδήρου.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ο κουρκουμάς δρα και ως αντιπηκτικό. Αν και αυτό είναι γενικώς καλό για τον οργανισμό μας, πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη μας αν παίρνουμε φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα που έχουν αντίστοιχες ιδιότητες και φυσικά αν πρόκειται να κάνουμε κάποια χειρουργική επέμβαση.

Τα αντιπηκτικά απαγορεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς σε περίπτωση αιμορραγίας είναι δύσκολο να κλείσει η πληγή.

Καλά κουρκουμομαγειρέματα!

Πηγές

http://vegnews.com/articles/page.do?pageId=10754&catId=5

https://www.consumerlab.com/answers/does-turmeric-curcumin-reduce-iron-absorption-from-food/turmeric-curcumin-iron/

https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-662-turmeric.aspx?activeingredientid=662&activeingredientname=turmeric

Exit mobile version