Greek Vegans

Βίγκαν κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός της άχνης ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Αλευρώνουμε με το αλεύρι χωρίς γλουτένη μία φόρμα για κέικ.  Βάζουμε το κέικ μας στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.

Μετά από 30 με 35 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ έχει ψηθεί και μέσα (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ, αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο). Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο όταν είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Αν θέλουμε το κέικ μας είναι πιο υγρό εσωτερικά μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά μας και μισή κούπα γάλα σόγιας με σοκολάτα.

Υ.Γ. Όπως θα διαπιστώσατε, το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι μόνο βίγκαν, αλλά και χωρίς γλουτένη! Όταν λέμε γλουτένη αναφερόμαστε στην πρωτεϊνη του σιταριού, του κριθαριού και της σίκαλης. Οπότε, όσα προϊόντα έχουν ως βάση τα παραπάνω σημαίνει πως εμπεριέχουν γλουτένη. Γιατί όμως στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι την αποφεύγουν; Οι κύριοι λόγοι λοιπόν που κάποιος δεν τρώει τροφές με γλουτένη ή τις αποφεύγει είναι οι εξής:
α) Αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη: Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαφές ότι πρέπει κάποιος να κόψει τη γλουτένη.
β) Δύσπεπτη ουσία:  Η γλουτένη είναι μία δύσπεπτη ουσία, επομένω προκαλεί προβλήματα πέψης σε κάποιους ανθρώπους.


γ) Λόγοι υγείας: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γλουτένη κάνει κακό στον οργανισμό τους ενώ όσοι έχουν κοιλιοκάκη αναγκαστικά πρέπει να την αποφεύγουν.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: https://theprettybee.com/easiest-gluten-free-vegan-chocolate-cake/

Exit mobile version