Greek Vegans

Σπιτικό αμυγδαλόγαλα

Βάλτε τα μουλιασμένα αμύγδαλα, το νερό, το αλάτι και όποιο τυχόν προαιρετικό υλικό σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι η υφή να γίνει κρεμώδης. Μετά συνεχίστε για ακόμη 1-2 λεπτά.

Τοποθετήστε το μείγμα είτε σε ένα σουρωτήρι με πολύ μικρές τρύπες , είτε σε μία λεπτή πετσέτα κουζίνας. Τοποθετήστε το σουρωτήρι ή την λεπτή πετσέτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ και πιέστε το μείγμα για να στραγγίξει τα υγρά του μέσα στο μπολ. Αν χρησιμοποιήσατε σουρωτήρι, θα χρειαστείτε ένα ακόμη αντικείμενο για να πιέσετε το μείγμα (κούπα, πιάτο ή ακόμη και τα χέρια σας). Αν χρησιμοποιήσατε μία λεπτή πετσέτα, απλά τυλίξτε το μείγμα και αρχίστε να πιέζετε.

Όταν πέσει και η τελευταία σταγόνα από το γάλα μας, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 ημέρες αλλά το καλύτερο είναι να το πιείτε όσο είναι ακόμη φρέσκο.

To αμυγδαλόγαγα είναι ένα γάλα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και πλέον υπάρχει σε κάθε σούπερ μάρκετ. Όπως είδαμε είναι πανεύκολο και πολύ  οικονομικό να το φτιάξετε μόνοι σας.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το προτιμούν από το ζωικό (αγελαδινό) γάλα χωρίς καν να είναι βίγκαν. Οι λόγοι, εκτός από τη γεύση, είναι πολλοί:

Γιατί να μην προτιμήσουμε λοιπόν όλοι τη νόστιμη, φτηνή και κυρίως χωρίς βία εναλλακτική του αμυγδαλογάλακτος;

Πηγή: https://minimalistbaker.com/how-to-make-almond-milk/

Exit mobile version