Greek Vegans

Σούπα με τζίντζερ και καρότο

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (αν χρειαστεί σηκώνουμε την κατσαρόλα από το μάτι για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι). Στη συνέχεια,  προσθέτουμε το νερό μας.

Ρίχνουμε τις κομμένες φέτες καρότου και τα φασόλια μαζί με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε το αλάτι μας και 2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά) και κλείνουμε το καπάκι.

Μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε το λιωμένο καρότο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι οι φέτες καρότου να είναι μαλακές και να τρυπιούνται με το μαχαίρι. Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος βρασίματος: 20-25 λεπτά.

Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τζίντζερ σε σκόνη, εφόσον δοκιμάσαμε και η γεύση της σούπας δεν είναι έντονη καθώς και αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια.

Πηγή: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/carrot-ginger-soup

Πηγή φωτογραφιών: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/carrot-ginger-soup

Exit mobile version