Greek Vegans

Γιατροί που στηρίζουν τη βίγκαν διατροφή

Και ενώ αρκετός είναι ο κόσμος που λόγω κακής ενημέρωσης θεωρεί πως το «να μην τρως κρέας είναι κακό για την υγεία», όλο και περισσότεροι επιστήμονες, ανάμεσα τους και γιατροί, παραδέχονται δημόσια τα οφέλη της σωστής βίγκαν διατροφής. Ας γνωρίσουμε λοιπόν πέντε παγκοσμίου φήμης γιατρούς οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτά πως η βίγκαν διατροφή είναι η καλύτερη που θα μπορούσε κάποιος να ακολουθήσει.

1) Terry Shintani

Ο 67χρονος Αμερικανός γιατρός, ο οποίος είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων με θέμα την υγεία, διατροφολόγος, καθηγητής αλλά και παρουσιαστής σε ραδιοφωνική εκπομπή, είναι βίγκαν, προωθεί αυτόν τον τρόπο ζωής και μάλιστα έγραψε και ένα βιβλίο πριν 3 χρόνια με τίτλο: «Η ειρηνική διατροφή».

Ζει και εργάζεται στη Χαβάη. Είναι πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία, έχει μάλιστα χαρακτηριστεί και ως «ζωντανός θησαυρός της Χαβάης» ενώ τεράστιας σημασίας θεωρείται και το έργο του. Τέλος, του έχει απονεμηθεί βραβείο από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης (Alumni Association) για την προσφορά του.

2) Michael Greger

Ο Michael Greger, είναι ίσως ο πιο δημοφικής επιστήμονας της βίγκαν κοινότητας. Διατηρεί δικό του κανάλι στο YouTube το οποίο είναι γνωστό και σε μη βίγκαν, οι οποίοι εμπιστεύονται τις διατροφικές συμβουλές του.

Εκτός από το κανάλι του, διατηρεί και το δικό του ενημερωτικό site, στο οποίο ανεβαίνουν άρθρα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της σωστής διατροφής. Φυσικά, όλες του οι διατροφικές συμβουλές είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης.

Ο Greger έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο: «How Not To Die» («Πώς να μην πεθάνεις»).

3) William C. Roberts

Πρόκειται για έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο γιατρό με ειδικότητα στην καρδιολογία και την παθολογία. Είναι ένας από τους εκδότες του Περιοδικού Αμερικανικής Καρδιολογίας ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτείσε πολλά ιατρικά περιοδικά. Από το 1973 είναι επικεφαλής σεμιναρίων καρδιολογίας που λαμβάνουν χώρα στη Βιρτζίνια.

Ο. Roberts θεωρεί ότι ο άνθρωπος τρέφεται ως παμφάγος χωρίς να έχει την κατάλληλη ανατομία και αυτός είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Μάλιστα έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αν κοιτάξεις τα ανατομικά χαρακτηριστικά των σαρκοφάγων, παμφάγων και χορτοφάγων ζώων, τότε δε χρειάζεται να είσαι κάποιου είδους ιδιοφυΐα για να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκουμε».

4)
Caldwell Esselstyn

Ο Caldwell Esselstyn δεν είναι μόνο ένας ακόμη καταξιωμένος επιστήμονας που στηρίζει τη βίγκαν διατροφή, αλλά και χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας. Ειδικεύεται στην καρδιολογία και υποστηρίζει πως η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά έναντι των καρδιακών νοσημάτων.

Ο Esselstyn έγινε γνωστός  όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton ανέφερε πως ακολουθεί τη διατροφή του. Τέλος, ο Caldwell είναι ένας από τους γιατρούς που συμμετείχαν στη δημιουργία του διάσημου ντοκιμαντέρ για την υγεία: «Forks over Knives».

5) Neal D. Barnard

Τέλος, ένας ακόμη διακεκριμένος επιστήμονας του χώρου της ιατρικής είναι ο Neal Barnard.

Eίναι ιατρικός ερευνητής, συγγραφέας, αλλά και δημιουργός – πρόεδρος του PCRM (Physician Committee for Responsible Medicine). Η PCRM είναι μία επιτροπή γιατρών που στηρίζουν τη βίγκαν διατροφή και προσπαθούν να προωθήσουν έναν τρόπο ζωής που δεν περιλαμβάνει βία προς τα ζώα. Ο Neal έχει κάνει πάρα πολλές ιατρικές δημοσιεύσεις, ενώ έχει εξίσου πολλές ιατρικές διακρίσεις.

Exit mobile version