Greek Vegans

Η βίγκαν διατροφή καταπολεμά καρκίνο και καρδιακές παθήσεις

Τα οφέλη της φυτοφαγικής διατροφής όσο αναφορά τις παθήσεις που κατακλύζουν τις τελευταίες δεκαετίες τον δυτικό πολιτισμό (υψηλή χοληστερίνη, εμφράγματα, διαβήτης) είναι πλέον γνωστά. Σε τι βαθμό όμως; Η παρακάτω έρευνα έρχεται για να μας δώσει μια πιο πλήρη εικόνα.

Συνολική ανάλυση σχεδόν 100 διαφορετικών έρευνών επιβεβαίωσε πως εκείνοι που ακολουθούν μια φυτοφαγική διατροφή είχαν χαμηλότερα επίπεδα βάρους, χοληστερίνης και γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν μια παμφαγική διατροφή. Επιπλέον, οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά καρδιακών παθήσεων (-25%) και καρκίνου (-8%), για την βίγκαν διατροφή, αυτό το ποσοστό ήταν ακόμα μεγαλύτερο, στο 15%.

Με άλλα λόγια η βίγκαν διατροφή όχι απλώς δεν προκαλεί ελλείψεις όπως συνήθως ακούγεται, αλλά τεκμηριωμένα μας προστατεύει από κάποιες από τις πιο σοβαρές παθήσεις που αντιμετωπίζουμε. Μια σωστή βίγκαν διατροφή είναι η πιο υγιεινή διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, κάτι το οποίο πλέον μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη σιγουριά και επιστημονική ακρίβεια. Εσάς, ποια είναι η δικαιολογία σας;

Μετάφραση-Απόδοση: Γιάννης Μαρέσκας

Πηγή: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2016.1138447

Exit mobile version