Greek Vegans

Οδηγός για μια vegan μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είπε κανείς ότι οι vegans δεν ερωτεύονται; Σίγουρα όχι.  Και πιθανώς ζουν τον έρωτα στα άκρα μιας και είναι ιδιαίτερα συμπονετικοί άνθρωποι, όπως άλλωστε δείχνουν και οι επιλογές τους.

Αν λοιπόν θέλεις να περάσεις μία όμορφη και ιδιαίτερη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου με τον/την σύντροφό σου, σου παρουσιάζουμε μερικές καλές ιδέες που θα εξασφαλίσουν μια αξέχαστη βραδιά.

Τα βασικά λοιπόν, τα οποία θα πρέπει να προσέξεις για την ημέρα αυτή είναι τρία: το μέρος, το δώρο και φυσικά το φαγητό.

1) Το μέρος:

Είσαι τυχερός, διότι σήμερα, αγαπητέ vegan, έχεις πολλές επιλογές για να βγάλεις τον/την σύντροφό σου. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα χορτοφαγικά εστιατόρια είναι αρκετά. Αλλά ακόμα και αν δε μένεις σε μία απ’ αυτές τις πόλεις είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις ένα εστιατόριο με ωραίο design το οποίο θα έχει πολλές χορτοφαγικές επιλογές.

Μερικά tips για το μαγαζί που θα διαλέξεις:
α) Να είναι ρομαντικό. Δηλαδή ο φωτισμός να είναι σχετικά χαμηλός και η διακόσμηση προσεγμένη.
β) Ακόμα καλύτερα, να είναι ένα μαγαζί στο οποίο δεν έχετε ξαναπάει. Ή αν έχετε ξαναπάει να είναι ένα μαγαζί από το οποίο έχετε ωραίες αναμνήσεις.


γ) Ας είναι και λίγο πιο ακριβό. Μέρα που είναι δε θα ήταν κακή ιδέα να βάλεις λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Δε θα έκανε κακή εντύπωση στον/στη σύντροφό σου. Το ακριβώς αντίθετο για την ακρίβεια.

Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο να είναι κάπου έξω. Θα μπορούσε το μέρος αυτό να είναι και το σπίτι σου. Οπότε θα ήταν καλή ιδέα:
α) Να φροντίσεις το μέρος να λάμπει από καθαριότητα.
β) Να επιμεληθείς λίγο περισσότερο τη διακόσμηση του χώρου.
γ) Να μυρίζει όμορφα, οπότε αγόρασε μερικά vegan αρωματικά χώρου.
δ) Να διακοσμήσεις το μπάνιο σου και την κρεβατοκάμαρα, π.χ. με ροδοπέταλα, καθώς είναι μέρη που πιθανώς θα χρησιμοποιηθούν.
ε) Να δημιουργήσεις ρομαντικό φωτισμό με μερικά κεριά (φυσικά φρόντισε να είναι vegan).

2) Το δώρο:

Και ποιος δεν νιώθει όμορφα όταν ο αγαπημένος/ αγαπημένη του, έχει σκεφτεί να του πάρει κάτι.
Εσύ σίγουρα ξέρεις πολύ καλύτερα τι αρέσει στον άνθρωπό σου, αλλά αν πασχίζεις να βρεις τι θα αγοράσεις αυτή τη φορά σου δίνουμε μερικές ιδέες.
Αν πρόκειται για κοπέλα:
α) Μία όμορφη vegan τσάντα που ταιριάζει με το στυλ και το γούστο της είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή. Οι γυναίκες συνήθως τρελαίνονται για τσάντες.
β) Ρούχα. Ελπίζουμε να ξέρεις το νούμερό της και τι περίπου φοράει.
γ) Vegan kαλλυντικά και vegan είδη περιποίησης προσώπου και σώματος. Και που θα τα βρεις; Σίγουρα το διαδίκτυο θα σε βοηθήσει αλλά για να μη λες ότι δε σε βοηθάμε και εμείς, ψάξε π.χ. στο Nyx.

Small
tip: Συνδύασε το δώρο σου με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ή μερικά σοκολατάκια.

Αν πρόκειται για άντρα:

α) Vegan σαμπουάν, αφρόλουτρα και αφρό ξυρίσματος. Είναι πιθανό να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή τους.
β) Ένα σετ εργαλείων. Σε περίπτωση που δεν έχει, είναι καιρός να αποκτήσει. Σε περίπτωση που ήδη έχει, τότε απλά ψάξε να βρεις τι του λείπει.
γ) Εξοπλισμός για gaming. Αν ασχολείται με video games στον υπολογιστή του ή σε κάποια κονσόλα, ένα καινούριο πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι για gaming ή έστω ένα νέο video game για τον υπολογιστή ή την κονσόλα του θα ήταν καλή ιδέα.
δ) Άλμπουμ φωτογραφιών – χειροποίητη κάρτα. Πολλές γυναίκες έχουν ταλέντο στην κατασκευή χειροποίητων καρτών ή άλμπουμ με φωτογραφίες. Αξιοποιείστε λοιπόν, φίλες, αυτό το ταλέντο.

ε) Ρούχα. Ευκαιρία να του μάθετε πέντε πράματα για το ντύσιμο.

3) Το φαγητό:

Και φτάσαμε ίσως στο πιο σημαντικό βήμα της ημέρας: το φαγητό. Ο έρωτας άλλωστε περνάει από το στομάχι.

Αν επιλέξατε να φάτε κάπου έξω, σημαίνει πως ήδη προνοήσατε και ρίξατε μία ματιά στο μενού του μαγαζιού έτσι ώστε να σιγουρέψετε πως οι vegan επιλογές είναι αρκετές (αν όχι οι μόνες). Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να αφήσετε τον/την σύντροφό σας να διαλέξει σχεδόν τα πάντα.

Αν αποφασίσατε να κάνετε το τραπέζι στο σπίτι σας, τότε μπορούμε απλά να σας κάνουμε μια ενημέρωση για το ποιες τροφές θεωρούνται αφροδισιακές. Εσείς μένει μόνο να αναζητήσετε τις συνταγές.
α) Σπαράγγια: Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα βρείτε και είναι πιθανό να μην έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα ούτε εσείς αλλά ούτε και ο/η Βαλεντίνος/α σας. Ευκαιρία λοιπόν!
β) Ξηροί καρποί: Μπορούν να μπουν σε μαγειρευτά φαγητά ή και στη σαλάτα. Μπορούν επίσης να συνοδεύσουν το αλκοολούχο ποτό που επιλέξατε πριν το φαγητό (ή μετά).
γ) Μπανάνες και μούρα: Δίνουν υπέροχη γεύση στα γλυκά. Είναι απολαυστικά και σκέτα, για να αλλάξετε γεύση μετά το φαγητό.

δ) Σοκολάτα: Μιας και μιλήσαμε για μπανάνες πιο πάνω και τώρα βρισκόμαστε στη σοκολάτα, να λοιπόν ένας καλός συνδυασμός. Ένα γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα, π.χ. μπανόφι!

ε) Καυτερές πιπεριές: Δε χρειάζεται να κάψετε το άλλο σας μισό και να τρέχει και να μη φτάνει. Απλά προσθέστε μικρή ποσότητα στο φαγητό. Η καυστικότητα της πιπεριάς αυξάνει τους παλμούς και κάνει τον οργανισμό να εκκρίνει μία ουσία που σε κάνει περισσότερο χαρούμενο.

Καλή σας τύχη!

Exit mobile version