Κατηγορία:

Πρόληψη

Έρευνα που διήρκησε 12 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 60.000 Βρετανούς, οι μισοί από τους οποίους ήταν χορτοφάγοι, δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο απ’ ότι οι κρεατοφάγοι. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Ναόμι Άλεν, μία επιδημιολόγο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μαζί με συνεργάτες της από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία, και δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου στο British Journal of Cancer.

Συνολική ανάλυση σχεδόν 100 διαφορετικών έρευνών επιβεβαίωσε πως εκείνοι που ακολουθούν μια φυτοφαγική διατροφή είχαν χαμηλότερα επίπεδα βάρους, χοληστερίνης και γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν μια παμφαγική διατροφή.

Όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα, η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά αλλά και καρδιοπάθειες.

Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να ενημερώσει την ιατρική κοινότητα σχετικά με την χορτοφαγική διατροφή. Η ανησυχία για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο. Ταυτόχρονα ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην εξάπλωση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νόσων.
Για τους λόγους αυτούς, οι γιατροί που ψάχνουν για οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών τους, προσπαθούν ώστε οι ασθενείς αυτοί να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το να βγάλεις το κρέας και τα γαλακτοκομικά από τη καθημερινή σου διατροφή μπορεί να μη μοιάζει και η καλύτερη επιλογή για να αυξήσεις τις αθλητικές σου επιδόσεις. Συχνά όμως η vegan διατροφή μπορεί να σου εξασφαλίσει κορυφαίες επιδόσεις.

Μήπως το κοτόπουλο δεν είναι τόσο καλή τροφή για την απώλεια βάρους όσο νομίζουμε;

Στο συμπέρασμα ότι η υψηλή πρόσληψη γάλακτος σχετίζεται με τη θνησιμότητα και τα κατάγματα σε γυναίκες και άντρες κατέληξε μεγάλη σουηδική έρευνα.