Κατηγορία:

Lifestyle

Έρευνα που διήρκησε 12 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 60.000 Βρετανούς, οι μισοί από τους οποίους ήταν χορτοφάγοι, δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο απ’ ότι οι κρεατοφάγοι. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Ναόμι Άλεν, μία επιδημιολόγο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μαζί με συνεργάτες της από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία, και δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου στο British Journal of Cancer.

Έχετε ακούσει για τον σκύλο που έτρωγε λαχανικά, ο οποίος  έζησε μέχρι την ώριμη ηλικία των 27; Πρόκειται για 189 σκυλίσια χρόνια! Η Bramble, ένα blue merle Collie, ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα κέρδισε και το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όντας ο γηραιότερος σκύλος εν ζωή εκείνη την περίοδο!
Το πιο εκπληκτικό σχετικά με αυτή την ιστορία είναι ότι ο εν λόγω σκύλος ζούσε με μια βίγκαν δίαιτα αποτελούμενη από ρύζι, όσπρια και οργανικά λαχανικά.

Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να ενημερώσει την ιατρική κοινότητα σχετικά με την χορτοφαγική διατροφή. Η ανησυχία για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο. Ταυτόχρονα ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην εξάπλωση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νόσων.
Για τους λόγους αυτούς, οι γιατροί που ψάχνουν για οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών τους, προσπαθούν ώστε οι ασθενείς αυτοί να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο λόγος για τον οποίο όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι πλέον παχύσαρκο είναι οι αμυλούχες τροφές. Θεωρούν μάλιστα ότι αν αντικαταστήσουμε το άμυλο και την ζάχαρη με κρέας και αβγά το πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να λυθεί. Παρόλα αυτά η αύξηση των ζωικών πρωτεϊνών που λαμβάνει κανείς στη θέση των υδατανθράκων δεν αποτελεί λύση για έναν υγιή οργανισμό.

Στο συμπέρασμα ότι η υψηλή πρόσληψη γάλακτος σχετίζεται με τη θνησιμότητα και τα κατάγματα σε γυναίκες και άντρες κατέληξε μεγάλη σουηδική έρευνα.